ΣΠΟΡ

NBA: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο νίκησε Κουφό και Παπαγιάννη και μπήκε στο TOP-10

NBA: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο νίκησε Κουφό και Παπαγιάννη και μπήκε στο TOP-10
Getty Images / Mike McGinnis

Σε κάθε αγώνα του Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο σταρ και καταφέρνει να μπει στις κορυφαίες φάσεις του NBA. Αυτή την φορά οι Μπακς κέρδισαν τους Σακραμέντο Κινγκς με τον Giannis να αντιμετωπίζει τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα Κώστα Κουφό και Γιάννη Παπαγιάννη, που έκανε το ντεμπούτο του.

Αυτή την φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ στη νίκη του Μιλγουόκι με 117-91 επί των Κινγκς (ο τελέτοβιτς είχε 22 πόντους), αλλά ήταν τόσο πληθβρική η παρουσία του στο παιχνίδι, που υποχρέωσε τους Μπακς να του δώσουν τον χαρακτηρισμό, "Σφαγέας Βασιλιάδων - Kingslayer" που έχει ο Τζέιμι Λάνιστερ στο δημοφιλέστατο Game of Thrones (κάνοντας λογοπαίγνιο με το Όνομα του Σακραμέντο).

Ο Greek Freak είχε 17 πόντους με 8 ριμπάουντς, 8 ασσίστς, 4 κλεψίματα (πρώτος από τα "ελάφια" και στις τρεις αυτές κατηγορίες) και 1 μπλοκ παίζοντας μόλις 25 λεπτά, αφού δεν χρειάστηκε να παρανμείνει στο παρκέ μέχρι το τέλος καθώς οι αντίπαλοι τους δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο σκορ.

Επιπλέον κατάφερε να μπει στο TOP-10 των φάσεων της αγωνιστικής ημέρας του NBA. Πρώτα στο νούμερο 9 με την ασσίστ πίσω από την πλάτη στον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Και στην συνέχεια στο νούμερο 5 και στο νούμερο 1 (!) με δύο καρφώματα και το κορυφαίο του να θυμίζει στους παλαιότερους Ντομινίκ Γουίλκινς.

"Βασιλιάδες" Κουφός και Παπαγιάννης

Ο Κώστας Κουφός, ξεκίνησε όπως πάντα στη βασική πεντάδα της ομάδας του Sacramento και σε 13 λεπτά είχε 4 πόντους με 2/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Το ντεμπούτο του έκανε και ο Γιάννης Παπαγιάννης, που μπήκε στο ματς έξι λεπτά πριν το φινάλε, έκανε αμέσως το πρώτο του φάουλ στο NBA, αμέσως μετά πήρε αμυντικό ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση οι πρώτοι του δύο πόντοι ήταν με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τοματς είναι ιστορικό για το Ελληνικό μπασκετ καθώς ήταν μόλις η 2η φορά που τρεις Έλληνες βρέθηκαν στο ίδιο παρκέ. Είχε προηγηθεί η συνύπαρξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο με Κουφό και Νικ Καλάθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ