ΣΠΟΡ

Super League: μήνυμα τίτλου από τον Ολυμπιακό με την εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού

Super League: μήνυμα τίτλου από τον Ολυμπιακό με την εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού
Μήνυμα τίτλου ο Ολυμπιακός ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το ντέρμπυ κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός μπήκε με σχήμα πολύ επιθετικό, δίχως όμως τους παίκτες στο ανασταλτικό κομμάτι για να μπορούν να ανακόψουν την ορμητικότητα που έβγαλε ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο 15λεπτο. Το 3-0 που διαμορφώθηκε σε αυτά τα λεπτά δεν μπορούσε σε καμμία περίπτωση να ανατραπεί στο β ημίχρονο, ιδιαίτερα όταν ο Παναθηναϊκός κλώτσησε και την ευκαιρία με το πέναλτυ που κέρδισε ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και για τον εφετινό τίτλο (έκανε μάλιστα ρεκόρ συνεχόμενων νικών εντός έδρας με 29 σπάζοντας το δικό του και της ΑΕΚ με 28).

Χωρίς βάθος στην άμυνα (δίδυμο Κουτρουμπής-Μολέντο), με τον Γουακάσο να έχει προβλήματα ως αριστερό μπακ και κυρίως τον άξονα του δίχως δυνάμεις για να κόβει (ο Ζέκα έτρεχε μόνος του, και ο Λεντέσμα ήταν σχεδόν εξαφανισμένος, επηρρεασμένοι και οι δύο από την απουσία τους λόγω τραυματισμού, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει στα πιτς και να δίνει την θέση του στον Λουντ στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου).

2630355


(Ζέκα και Φορτούνης - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

(Δείτε εδώ τι έγινε στο α ημίχρονο Super League: 3 γκολ για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί στα πρώτα 45 λεπτά του ΠΑΟ)

Η απουσία επίσης του Μπεργκ άποδείχθηκε κομβική με τον τρόπο που επέλεξε ο Στραματσιόνι να την καλύψει, με τον Λέτο, που δεν έχει την εκρηκτικότητα για να παίξει στην κορυφή (και στην φάση του Μποτία και σε μια επίθεση στο β μέρος) και έχοντας παίξει και πάνω από μια ώρα την Πέμπτη ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε από την αρχή αλλαγή, που τελικά έγινε στο 74 με τον Ρινάλντι (και με τον Χουλτ να έχει μπει από το 46 αντί Εμποκού για να παίξει αριστερό μπακ, τον Ιταλό τεχνικό πολύ νωρίς να μην έχει αλλαγές).

2630370


(Ο Ρέτσος μονομαχεί με τον Ιμπάρμπο - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ολυμπιακός έχοντας ποσοστά μπάσκετ με 3 εύστοχες προσπάθειες σε 6 τελικές επέλεξε να κατεβάσει ρυθμό και οι "πράσινοι" με τον Χουλτ να είναι κανονικός αριστερός μπακ και τον Ιμπάρμπο στην κορυφή πάτησαν περιοχή και κέρδισαν πέναλτυ στο 60 σε μαρκάρισμα του Μποτία στον Βιγιαφάνιες (με τον Σιδηρόπουλο να έχει κάνει λάθος καθώς ο Ισπανός αμυντικός έχει βρει μπάλα). Ο Λεντέσμα όμως κλώτσησε άουτ (το 2ο πέναλτυ που χάνει στην καριέρα του, το προηγούμνεο το Νοέμβριο του 2011 στο Λάτσιο-Ουντινέζε) την ευκαιρία του Παναθηναϊκού να βάλει γκολ.

2630519


(Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται για το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI)

Στο 65 έκανε αναγκαστική αλλαγή και ο Ολυμπιακός με τον Καπίνο να βγαίνει κλαίγοντας και να δίνει τη θέση του στον Λεάλι και αμέσως μετά ο Στιλ σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Φιγκέιρας σε μια ακόμη κόντρα επίθεση (και ενώ δεν είχε σουτάρει καλά ο Σεμπά και ο Ελιονούσι δεν βρήκε την μπάλα σε προβολή έξω από τη μικρή περιοχή, πριν φτάσει στον Πορτογάλο). Αλλαγή έγινε και ο Μποτία με τον Βιάνα (πιθανότατα λόγω κάποιων ενοχλήσεων).

2630426


(Η ευκαιρία του Ελιονούσι - Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε άλλη ευκαιρία, ενώ ο Βιγιαφάνιες ήταν ο μόνος που προσπαθούσε έστω για ένα γκολ, με την κούραση πάντως μετά τους αγώνες της Πέμπτης να παίζει ρόλο στο πιο "φτωχό θέαμα" του β 45λεπτου (μπήκε στο τέλος και ο Καρντόσο αντί του Ιντέγιε).

2630280


(Ο Βιγιαφάνιες διασώθηκε από τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ολυμπιακός νικώντας και σε αυτό το ντέρμπυ πλέον έχει μια μεγάλη διαφορά 7 πόντων από τον Παναθηναϊκό, 9 από την ΑΕΚ και 10 από τον ΠΑΟΚ, ενώ εάν ο ΠΑΣ κερδίσει τον εξ αναβολής αγώνα με τον Λεβαδειακό μπορεί να περάσει 2ος! Το πρωτάθλημα σταματά για τους αγώνες της εθνικής ομάδας και ξαναρχίζει στις 20 Νοεμβρίου με ένα σημαντικό ντέρμπυ όπως εξελίχθηκε η κατάσταση το Σ/Κ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

2630388


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η βαθμολογία (8 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΠΑΣ Γιάννινα 13 (7 αγ.)
4. Πανιώνιος 13
5. A.E.K. 12
6. Π.Α.Ο.Κ. 11
7. Παναιτωλικός 11
8. Ατρόμητος 11
9. Κέρκυρα 10
10. Ξάνθη 10
11. Αστέρας Τρ. 9
12. Πλατανιάς 9 (7)
13. Λεβαδειακός 8 (7)
14. Α.Ε.Λ. 8
15. Βέροια 6
16. Ηρακλής 2 (7)

Διαβάστε ακόμη

Super League: ο ΠΑΟΚ έχασε τις ευκαιρίες και ο Πανιώνιος πήρε το τρίποντο

Super League: η ΑΕΚ πλήρωσε την αμυντική της λειτουργία απέναντι στον Ατρόμητο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ