ΣΠΟΡ

Α.Κουρνίκοβα: Το χρυσό κορίτσι του τένις

Α.Κουρνίκοβα: Το χρυσό κορίτσι του τένις
Getty Images/Jamie Mc Donald

Ο θρυλικός προπονητής τένις, Νικ Μπολετιέρι, θυμάται την πρώτη φορά που είδε την μικρή Άννα Κουρνίκοβα: “Θεέ και Κύριε”, αναφώνησε.

Ήταν μια μικρούλα που του είπε με αυτοπεποίθηση, “ήρθα για το μάθημα”. Ωστόσο, τα χρόνια που πέρασαν η Άννα δεν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, μόνο για τις επιδόσεις στο τένις αλλά και για τα φυσικά της κάλλη.

Φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών, λίγο έλλειψε να αχρηστευθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της υφηλίου, όταν ιός με το όνομά της, προέτρεπε τους χρήστες να κάνουν κλικ για να δουν γυμνές φωτογραφίες της εκπάγλου καλλονής.

Επί των ημερών που έσπαζε η Άννα τα κορτ, το τένις είχε γίνει το πιο δημοφιλές άθλημα. Το παρακολουθούσαν οικοδόμοι, επιχειρηματίες, είπε ο επίσης προπονητής της Κουρνίκοβα, Κέν Μέριτ.

Οι διαφημίσεις που έκανε πολλές, από τις οποίες χρυσοπληρώθηκε. Ωστόσο, οι αντίπαλοί της, την κατηγορούν ότι κατάφερε να βγάλει χρήματα, όχι γιατί είχε ξεχωριστές ικανότητες ως αθλήτρια αλλά για το ισχυρό brand name που δημιούργησε. Μετατράπηκε σε... τέρας του μάρκετινγκ και sex symbol.

Anna Kournikova: How a 'marketing monster' seduced the world

By, Sheena McKenzie, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ