ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Δόξας Λευκάδας στην 5η αγωνιστική

Α1 μπάσκετ: ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Δόξας Λευκάδας στην 5η αγωνιστική
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Αυτή την φορά η νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας δεν είχε απαντήσεις απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού Superfoods, που πέρασε με άνεση (46-73) από την έδρα της και περιμένει πλέον το αποτέλεσμα του ντέρμπυ Άρη-Ολυμπιακού, που ακολουθεί.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε «διαβασμένος» μετά την ήττα του ΠΑΟΚ και την δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στην Λευκάδα και με όπλο του την άμυνα στο πρώτο 10λεπτο (κράτησε δίχως πόντο τον κορυφαίο σκόρερ της Δόξας, Αμερικανό Γουέλς) βρέθηκε μπροστά στο σκορ, έχοντας όμως κάνει κατάχρηση στα σουτ 3 πόντων (3/12 την ώρα που πήρε μόλις 5 προσπάθειες για δύο πόντους) με τους γηπεδούχους να μαζεύουν στο τέλος την διαφορά που είχε φτάσει στο +11 (2-13).

2631523


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Η Δόξα πλησίασε στο καλάθι στο ξεκίνημα της β περιόδου, όμως ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνα του απενεργοποιώντας την περιφέρεια των γηπεδούχων στο σκοράρισμα (ο Γουέλς δεν πήρε καν προσπάθεια), και είτε με τα ριμπάουντς, είτε με κλεψίματα (8) και ορθολογικές πλέον επιθέσεις (μόλις 5 τρίποντα, τα δύο εύστοχα) έχτισε διψήφια διαφορά, που έφτασε στην μέγιστη τιμή της στο φινάλε του ημιχρόνου (+19).

2631525


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ούτε βγαίνοντας από τα αποδυτήρια άλλαξε η εικόνα του ματς με την Δόξα μάλιστα να χάνει με μυϊκό τραυματισμό στην γάμπα τον Γουέλς (μόλις είχε ξεκινήσει να σκοράρει με τρία μαζεμένα καλάθια) και ο Παναθηναϊκός πήγε την διαφορά στο +24 (!).

Το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε Πατ Καλάθη και Λούντζη και τον Χάρη Μαρκόπουλο στον 17χρονο γκαρντ Θόδωρο Ιωακειμίδη (μάλιστα ο Παππάς του έκανε και επιίτηδες φάουλ ώστε να πάει στις βολές και να σημειώσει τους πρώτους του πόντους στην Α1, όπερ και εγένετο). Οι «πράσινοι» έφτασαν και αυτοί στο 4-1 (όπως και ο ΠΑΟΚ) περιμένοντας το μεγάλο ντέρμπυ του Άρη με τον Ολυμπιακό (19.00 – novasports 2) για να δουν αν οι ερυθρόλευκοι θα παραμείνουν αήττητοι (μαζί με την ΑΕΚ) ή θα κάνουν την πρώτη τους ήττα.

2631518


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Γκιστ με 13, Μπουρούσης με 12 και Νικ Καλάθης με 11 οδήγησαν στο σκοράρισμα τους "πράσινους", ενώ ο Ρόμπινσον μόνος από τους γηπεδούχους με διψήφιο αριθμό πόντων (12).

Τα 10λεπτα: 13-18, 22-41 (9-23), 35-59 (13-18), 46-73 (11-14)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ