ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: άλλαξε έδρα το Αλβανία-Ισραήλ υπό τον φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος

ΠΚ 2018: άλλαξε έδρα το Αλβανία-Ισραήλ υπό τον φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος
Έλεγχος Αλβανών Αστυνομικών στο γήπεδο της Σκόνδρας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ARMANDO BABANI

Ο φόβος τρομοκρατικού κτυπήματος από τον ISIS με στόχο τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας του Ισραήλ, υποχρέωσε τους Αλβανούς διοργανωτές να αλλάξουν έδρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η Αλβανική Ομοσπονδία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες στο σύνολό τους -και ιδίως τις υποψίες περί επικείμενης δράσης του ISIS- και έκανε λόγο μόνο για "λόγους ασφαλείας" που υπαγόρευσαν την ανάγκη αλλαγής της έδρας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η αστυνομία της χώρας προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, που κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με τον ISIS και σχεδίαζαν σύμφωνα με ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα, τρομοκρατικό χτύπημα με αφορμή την αναμέτρηση Αλβανίας-Ισραήλ. Οι πληροφορίες δεν αναφέρονται σε άλλες λεπτομέρειες για το επικείμενο χτύπημα, όπως τον χρονικό προσδιορισμό: Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα. Παρ' όλα αυτά οι αποφάσεις δεν άργησαν να παρθούν.

Έτσι το ματς που ήταν να γίνει στη Σκόνδρα (130 χλμ. βόρεια των Τιράνων) θα γίνει στο Ελμπασάν (55 χλμ. νότια των Τιράνων), όπου το γήπεδο είναι πιο νέο και εξυπηρετεί τις αλβανικές αρχές ώστε να λάβουν ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα ασφαλείας.

13096789

(Στο στόχαστρο τρομοκρατών του ISIS η εθνική ομάδα του Ισραήλ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANATOLY MALTSEV)

Οι τέσσερις ύποπτοι που έχουν ήδη συλληφθεί από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία ότι είχαν σχέσεις με μια άλλη ομάδα επτά ατόμων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Κοσσυφοπέδιο και κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Για την σύλληψη τους συνεργάστηκαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τόσο με την Αλβανική Αστυνομία όσο και με τις Υπηρεσίες άλλων χωρών (πάντοτε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες).

Μάλιστα την αποστολή θα συνοδεύουν 15 μυστικοί Αστυνομικοί, ενώ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ ενημέρωσε τους διεθνείς, που αγωνίζονται εκτός της χώρας, ότι δεν θα φύγουν μετά το ματς απ ευθείας, αλλά θα επιστρέψουν για λόγους ασφαλείας όλοι στο Τελ Αβίβ.

Πριν από λίγη ώρα Ισραηλινός δημοσιογράφος με ειδικότητα στον τομέα Ασφάλειας μετέδωσε την είδηση ότι το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για φιλάθλους που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στην Αλβανία, υπό τον φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ