ΣΠΟΡ

Δεν συμφωνεί με την αναστολή του πρωταθλήματος η Superleague

Δεν συμφωνεί με την αναστολή του πρωταθλήματος η Superleague
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών της η Superleague τοποθετήθηκε για την υπόθεση Τσαχειλίδη και Μπίκα, αλλά δήλωσε αντίθετη στην απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης για διακοπή των πρωταθλημάτων (υπολογίζοντας κυρίως το κόστος από τις ρήτρες που θα κληθεί να πληρώσει στο συνδρομητικό κανάλι).

Η ανακοίνωση της Superleague

"Η Super League εκφράζει τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και την ΚΕΔ/ΕΠΟ και ελπίζει αυτή να παραμείνει στη θέση της για να ολοκληρώσει το έργο της.

Συμπαρίσταται στο Γιώργο Μπίκα και το Γιάννη Τσαχειλίδη και, όπως είναι αυτονόητο, καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, με την ευχή το έργο των διωκτικών και δικαστικών Αρχών να αποτρέψει οριστικά και αμετάκλητα την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η Super League θεωρεί επίσης αυτονόητη την παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας από το Κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους και το έργο τους.

Παρά τα ως άνω, επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή".

2580743


(Πηγή: EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Την σκυτάλη παίρνει πλέον αύριο Πέμπτη η Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ με συνεδρίασή της στις 13.00 παρουσία του εκπροσώπου της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, δίχως να αποκλείεται η ανακοίνωση σημαντικών αποφάσεων για το ποδόσφαιρο (όπως φέρεται να έχει προαναγγείλει σε συνεργάτες του ο Κύπριος παράγοντας). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η FIFA εξετάζει και ένα σενάριο οικονομικής πίεσης προς τις ΠΑΕ (πχ αναβολή επ αόριστο των πρωταθλημάτων, δίχως όμως GREXIT, ώστε να μην έχουν έσοδα, αλλά ταυτόχρονα να ισχύουν οι υποχρεώσεις τους σε ποδοσφαιριστές κλπ), ώστε να υποχρεωθούν να αναζητήσουν κοινό τρόπο λειτουργίας και ταυτόχρονα να μην επηρρεαστεί η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του μουντιάλ του 2018.

Δείτε ακόμη

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Επ' αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ