ΣΠΟΡ

Ήττα της εθνικής ομάδας από την Λευκορωσία πριν το κρίσιμο ματς με την Βοσνία

Ήττα της εθνικής ομάδας από την Λευκορωσία πριν το κρίσιμο ματς με την Βοσνία
Ήττα για την εθνική σε φιλικό αγγαρεία με την Λευκορωσία, προβληματισμένος ο Μίχαελ Σκίμπε EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Τέλος στο μικρό νικηφόρο σερί της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου έβαλε η Λευκορωσία, που κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι με 1-0, με τον Μίχαελ Σκίμπε να οφείλει να είναι προβληματισμένος από κάποιες επιλογές του για την 11άδα αλλά και για την απόδοση των κάποιων θεωρητικά αναπληρωματικών διεθνών, που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του Γερμανού προπονητή. 

Ο κύριος Σκίμπε επέλεξε αρκετά πρόσωπα που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής (όπως είχε προαναγγείλει) σε ένα σχήμα 4-4-2, που όμως δεν λειτούργησε καλά στα πρώτα 45 λεπτά και ανασταλτικά και δημιουργικά, παγώνοντας ακόμη περισσότερο το άδειο γήπεδο (ελάχιστη προσέλευση φιλάθλων).

2632666


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Μάνταλος σαν δεξί χαφ (ή αριστερό από το 30 και μετά) επιβεβαίωσε ότι δεν είναι αυτή η θέση του, ο Γιαννιώτας ήταν φλύαρος, ο Βέλιος σχεδόν εξαφανισμένος σαν φορ, ενώ ο Καρέλης φάνηκε στο β μέρος σαν αριστερός χαφ εξτρέμ, αφού σαν 2ος επιθετικός δεν βοήθησε.

2632751


(Μέτρια παρουσία ο Βέλλιος - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ανασταλτικά το δίδυμο Σάμαρη-Τζιώλη είχε θέματα (λόγω απουσίας αγωνιστικού ρυθμού και των δύο) ενώ ο Μανιάτης ξεκίνησε ως δεξί μπακ (με τον Σταφυλίδη αριστερό) και οι Παπαδόπουλος-Οικονόμου στα στόπερ. Η εθνική δέχτηκε φάσεις για ένα 20λεπτο γύρω και μέσα από την περιοχή, με τον Παλίτσεβιτς να σημειώνει και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης από εκτέλεση φάουλ νικώντας τον Γλύκο (καθώς άνοιξε και το τείχος. Χαρακτηριστικό ότι το 45λεπτο έκλεισε με 7 τελικές για την Λευκορωσία και μόλις 1 για τους διεθνείς (σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο και δεν έφτασε εστία).

2632677


(Οι Λευκορώσοι πανηγυρίζουν το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο ημίχρονο ο Σκίμπε με τις αλλαγές του έβαλε δεξί μπακ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Ταχτσίδη δίπλα στον Τζιώλη, τον Διαμαντάκο δεύτερο επιθετικό και τον Καρέλη εξτρέμ με την εθνική να δείχνει μια ζωντάνια μεγαλύτερη δίχως πάντως να κάνει σπουδαία φάση, ενώ αμυντικά με την παρουσία και του Παπασταθόπουλο (που έδειξε να μην έχει ενοχλήσεις στο κτύπημα στα πλευρά) δεν απειληθήκαμε ξανα.

2632671


(Σάμαρης και Κ.Παπαδόπουλος - Πηγή: EUROKINISSI)

Η είσοδος του Φορτούνη στο 68 ήταν ουσιαστικά εκείνη που λειτούργησε περισσότερο για την γαλανόλευκη, με τον διεθνή μέσο να έχει το καλύτερο σουτ, και να κυκλοφορεί η μπάλα πιο ορθολογικά, χωρίς πάντως να έχουμε την δυνατότητα να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα, που έλεγε ο κύριος Σκίμπε ότι θέλει, παρά τις αλλαγές που θα έκανε.

2632748


(Ορεξάτος ο Φορτούνης - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Βέβαια ο Ομοσπονδιακός επιχείρησε να διασκεδάσει την εικόνα στο τέλος λέγοντας ότι στο β μέρος έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση, και όχι από το αποτέλεσμα και ότι ήταν καλό που κάποιοι παίκτες πήραν αγωνιστικό ρυθμό. «Το αποτέλεσμα δεν μας αρέσει, αλλά η απόδοση ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο», ανέφερε αρχικά. «Πολλοί παίκτες πήραν τα λεπτά που χρειάζονταν. Για εμάς τους προπονητές είναι καλύτερα από την προπόνηση να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο πώς ανταποκρίνονται στα αγωνιστικά λεπτά που τους λείπουν. Για παράδειγμα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε μεγάλο όφελος με αυτά τα 90 λεπτά. Η Βοσνία είναι ανταγωνίστριά μας για τις δύο πρώτες θέσεις, τα παιχνίδια που απομένουν δεν είναι πολλά, συνεπώς κάθε νίκη είναι σημαντική».

2632756


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το ματς πάντως την Κυριακή με την Βοσνία είναι σαφέστατα πιο απαιτητικό και θα πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα μεσοεπιθετικά οι "προσαρμογές" των προσώπων σε άλλες θέσεις, του Σκίμπε.

Η 11άδα της εθνικής (4-4-2): Γλύκος / Μανιάτης (46 Ταχτσίδης), Κ.Παπαδόπουλος (85 Τοροσίδης), Οικονόμου, Σταφυλίδης (75 Τζαβέλλας) / Μάνταλος (46 Διαμαντάκος), Τζιώλης, Σάμαρης (Παπασταθόπουλος), Γιαννιώτας (68 Φορτούνης) / Καρέλης, Βέλλιος.

*O Παναγιώτης Ταχτσίδης μετέβη στο νοσοκομείο μετά το ματς για εξετάσεις σε χτύπημα που είχε στο πόδι από σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ