ΣΠΟΡ

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποδόσφαιρο, λύση ή Grexit λέει η Κυβέρνηση

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποδόσφαιρο, λύση ή Grexit λέει η Κυβέρνηση
EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη δηλώνει αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και τις παραβατικές συμπεριφορές.

Η Κυβέρνηση αναθέτει πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την έρευνα των εγκληματικών ενεργειών που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα ώστε να βρεθούν οι ένοχοι (όπως και σε πιθανά νέα κρούσματα). Στο αθλητικό κομμάτι θα ζητήσει από την ΕΠΟ την αυστηροποίηση των ποινών, και εξαγγέλει ότι δεν θα ξεκινά πλέον κανένα παιχνίδι εάν στα γήπεδα δεν λειτουργούν οι κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο (όπως απαιτεί ο Νόμος).

Επίσης θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι διατάξεις του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ο κύριος Βασιλειάδης τόνισε ότι εφόσον δεν προχωρήσει η κάθαρση με την συναίνεση των ομάδων η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει την πιθανότητα να οδηγήσει η ίδια σε GREXIT το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγάλει τις ομάδες από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

2633308


(Οι Υπουργοί βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη για το ποδόσφαιρο - Πηγή: EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού.

"Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την συντεταγμένη Πολιτεία. Καμμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από την Ελληνική Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Πρωθυπουργού, για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες, αναλαμβάνει την διενέργεια της έρευνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει εφεξής κομβικό ρόλο στην διελεύκανση των υποθέσεων.

2. Από την στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να επανακινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι, θα ελέγχονται τα κατά Νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, κανένα παιχνίδι δεν θα ξεκινά.

3. Αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του Νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα Σωματεία των δημοσιογράφων.

4. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε ας γίνει κατανοητό ότι η Ελληνική Kυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδη παρακράτους μέσα στην συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ".

(Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κυρίου Βασιλειάδη από το δελτίο της ΕΡΤ)

2633314


(Πηγή: EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στην σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα έλαβαν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ