ΣΠΟΡ

Επική ομιλία του 10χρονου αρχηγού της Νιούελς πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Επική ομιλία του 10χρονου αρχηγού της Νιούελς πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Οι "μικροί" πρωταθλητές της Νιούελς Twitter / Juveniles CANOB / @CANOBjuveniles

Αρχηγός δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι και ο 10χρονος Αργεντινός Μαξιμιλιάνο Παριέντε το απέδειξε σε ένα βίντεο, που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του πριν από αγώνα.

Η ομάδα της Νιούελς έπαιζε με την Ροζάριο Σεντράλ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην κατηγορία παίδων διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Ο 10χρονος Μαξιμιλιάνο Παριέντε αποφασίζει να δείξει τα ηγετικά χαρακτηριστικά, που οφείλει να έχει ο αρχηγός μιας ομάδας.

Συγκέντρωσε τους συμπαίκτες του και τους έβγαλε μια ομιλία στοχεύοντας στο θυμικό και τον εγωισμό τους, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων τους.

«Έχουμε ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουμε όλη τη χρονιά. Θυμηθείτε όταν σας είδα για πρώτη φορά στις 20 Ιανουαρίου, κάθε προπόνηση, κάθε στιγμή που ήσαστε εξαντλημένοι. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα. Σήμερα θα βγούμε πρωταθλητές. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Θέλω να αγκαλιαστούμε όταν τελειώσει το ματς, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και να πούμε ότι τα δώσαμε όλα για αυτή τη φανέλα. Γιατί είναι η πιο ένδοξη σε όλο το Ροζάριο» ήταν τα λόγια του.

Ακόμη και στην ηλικία αυτή ξεχωρίζουν τα παιδιά που μπορούν μελλοντικά να ηγηθούν και όχι αποκλειστικά να γίνουν οι διάδοχοι του Μέσι (που άλλωστε βγήκε από τις τάξεις της Νιούελς). Και ο Παριέντε αναμφίβολα διαθέτει από τώρα την προσωπικότητα. Άλλωστε κατάφερε να παρακινήσει τους υπόλοιπους, που απέσπασαν χρυσή ισοπαλία 0-0 και πανηγύρισαν τον τίτλο.

Το βίντεο του μικρού έχει κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ δεν είναι λίγοι οι Αργεντινοί φίλαθλοι, που το χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα για να παρακινήσουν και τους διεθνείς παίκτες, που προέρχονται από την βαριά ήττα με 3-0 από την Βραζιλία και κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και εκτός του μουντιάλ της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ