«Ασημένιος» ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης - «Έκανα κατάθεση ψυχής»
Ο Απόστολος Σίσκος στη διάρκεια των 200 μέτρων ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Σεν Ντενί
AP Photo/Emma Da SilvaΤο πρώτο της μετάλλιο στα αγωνίσματα κολύμβησης του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, πανηγύρισε η Ελλάδα, με... δράστη τον Απόστολο Σίσκο.
Ο 21χρονος κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο με 1:53.81 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, όπως και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας μόνο από τον ανίκητο Ούγγρο Χούμπερτ Κος.
Ο Σίσκος «κατέβηκε» γα πρώτη φορά στην καριέρα του το 1' 54'', βελτιώνοντας το 1:54.06 που είχε κάνει στον χθεσινό (11/8) ημιτελικό, και κατάφερε με ένα πολύ δυνατό τελευταίο 50άρι να αφήσει πίσω του τον Ιταλό Τόμας Τσέκον (τρίτος με 1:53.96) και τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ (τέταρτος με 1:54.07).
Ο Κος πρώτευσε με 1:53.08 και πρόσθεσε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε αυτούς του «χρυσού» Ολυμπιονίκη και του παγκόσμιου πρωταθλητή. Παρά το πολύ γρήγορο πρώτο 100άρι του, ο Ούγγρος δεν κατάφερε να επαναλάβει επίδοση ανάλογη με το χθεσινό ρεκόρ Ευρώπης (1:52.30) και να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ααρον Πίρσολ (1:51.92), το οποίο παραμένει ακατάρριπτο εδώ και 17 χρόνια.
«Έκανα κατάθεση ψυχής»
Αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης του επιτυχίας, ο Απόστολος Σίσκος εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά και συγκρατημένος, είπε: «Στα τελευταία μέτρα κατάλαβα ότι πήγαινα πάρα πολύ γρήγορα, έκανα κατάθεση ψυχής, είχα στο μυαλό μου όλους τους Έλληνες και ήθελα να σηκώσω επάνω μου όλη τη χώρα. Για την κούρσα δεν κατάλαβα πολλά, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μόνο στα τελευταία μέτρα είχα εικόνα ότι ήμουν στα μετάλλια.
Είχα δουλέψει πολύ καλά τον τελευταίο χρόνο, αν και χρειάστηκε να ξεπεράσω κάποιες δυσκολίες με τραυματισμούς τον τελευταίο μήνα, τα άφησα όλα πίσω μου και πλέον κοιτάω μπροστά για το 2028, εκεί που είναι ο μεγάλος στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό ότι κατέβηκα από το 1' 54''. Το επίπεδο έχει ανέβει και ο 4ος σημερινός χρόνος θα έδινε μετάλλιο στο Παρίσι, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα δυο χρόνια μετά».
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:
1. Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) 1:53.08
2. Απόστολος Σίσκος (ΕΛΛΑΔΑ) 1:53.81
3. Τόμας Τσέκον (Ιταλία) 1:53.96
4. Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.07
5. Γιαν Τσέικα (Τσεχία) 1:54.44
6. Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 1:54.75
7. Τζον Σορτ (Ιρλανδία) 1:55.86
8. Φλάβιο Μπούτσα (Ελβετία) 1:56.20
Κολομβία: Για τρίτο 24ωρο οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για εντοπισμό επιζώντων
21:04Παρέμβαση στο Κογκρέσο υπέρ του Great Sea Interconnector - Ο ρόλος της Ελλάδας
20:54
Διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική - Εντοπίστηκαν κάνναβη, ροζ κοκαΐνη, γκλοπ και χειροπέδες
20:43
Αίτνα: Αναστέλλονται εκ νέου οι πτήσεις προς Κατάνια - Ακυρώσεις και σημαντικές καθυστερήσεις
20:32