ΣΠΟΡ

EURO 2016: η συγκλονιστική ομιλία του Κριστιάνο από τα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του τροπαίου

EURO 2016: η συγκλονιστική ομιλία του Κριστιάνο από τα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του τροπαίου
Reuters / Michael Dalder Livepic

Η κατάκτηση του EURO το καλοκαίρι από την Πορτογαλία ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό μετέφεραν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του εκείνες τις ημέρες και έρχεται σήμερα η Πορτογαλική Ομοσπονδία να το επιβεβαιώσει με την δημοσιοποίηση του υλικού από τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας, λίγες στιγμές μετά τον τελικό με την Γαλλία και το 1-0.

Ένας συγκλονιστικός Κριστιάνο Ρονάλντο, τραυματίας και ανήμπορος να βοηθήσει σε εκείνο το παιχνίδι, ευχαριστεί φανερά συγκινημένος όλους τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Φερνάντο Σάντος για την κακτάκτηση του τροπαίου. Τα λόγια του πραγματικά φανερώνουν ότι πίσω από την εικόνα, που ο ίδιος καλλιεργεί, του "κακού παιδιού" υπάρχει ένας τεράστιος αθλητής, που ξέρει να αναγνωρίζει την προσφορά των συμπαικτών του και των προπονητών του.

2016 07 10T213727Z 960723518 LR1EC7A1O25AK RTRMADP 3 SOCCER EURO POR FRA


(Πηγή: Reuters / CHARLES PLATIAU)

Στο τέλος της ομιλίας του όλοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα και ο ίδιος σε λυγμούς...

«Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν εκεί τον άνθρωπο (δείχνει τον Φερνάντο Σάντος. Χωρίς αυτόν, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Στη συνέχεια, τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση. Στην Πορτογαλία δεν το πίστευε κανείς και τα καταφέραμε, Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Είμαι χαρούμενος. Εϊναι μια από τις ευτυχέστερες ημέρες της ζωής μου. Ξεχάστε τις ατομικές διακρίσεις, το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή εδώ η στιγμή είναι η πιο χαρούμενη στη ζωή μου. Έκλαψα τρεις - τέσσερις φορές, χρειάστηκε να με ηρεμήσει ο αδερφός μου. Του είπα πως δεν γίνεται. Είναι αλήθεια, το λέω μέσα από την καρδιά μου, ορκίζομαι στην ζωή του γιου μου, είμαι τόσο τόσο τόσο ευτυχισμένος. Μπορώ να το επαναλάβω εκατό φορές. Είμαι τόσο χαρούμενος. Είναι το τρόπαιο που έλειπε. Χάρη σε όλους εσάς, τους παίκτες, το επιτελείο και πάλι χάρη σε εσένα κόουτς. Πρώτος απ΄όλους εσύ είχες πίστη (μιλά και πάλι στον Σάντος) και αλήθεια αυτό με άγγιξε. Χάρη στο ιατρικό επιτελείο, σε όλους, τον Ζοακίν, τον Ρικάρντο, τον Μιγκέλ, τον αδερφό μου. Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι χαρούμενος. Το αξίζαμε. Είμαστε πια στην ιστορία της Πορτογαλίας. Είμαστε η πρώτη ομάδα που το πετύχαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ