ΣΠΟΡ

Basketgate: Στη φυλακή ο Λιόλιος και ακόμη δύο εμπλεκόμενοι - Τη Δευτέρα οι υπόλοιπες απολογίες

Basketgate: Στη φυλακή ο Λιόλιος και ακόμη δύο εμπλεκόμενοι - Τη Δευτέρα οι υπόλοιπες απολογίες

Ο Βαγγέλης Λιόλιος

INTIME SPORTS
In Brief
  • Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Γιώργος Μαυραγάνης και ο Πέτρος Παπαπέτρου έχουν κριθεί μέχρι στιγμής προφυλακιστέοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων μπάσκετ.
  • Οι τρεις τους αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, αλλά η δικαιοσύνη αποφάσισε την προσωρινή τους κράτηση μέχρι τη δίκη.
  • Ο Λιόλιος υποστήριξε ότι είναι θύμα σκευωρίας και παρουσίασε φορολογικούς ελέγχους χωρίς ευρήματα.
  • Η έρευνα αφορά 49 αγώνες μπάσκετ από το 2016 έως το 2026 που πιθανολογείται ότι έχουν χειραγωγηθεί.
  • Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
In Brief powered by AI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες του ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτική ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος και ο επιχειρηματίας και επίσης εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων μπάσκετ Γιώργος Μαυραγάνης. Η απόφαση για προσωρινή κράτηση των δύο, ακολούθησε ανάλογη απόφαση της Δικαιοσύνης για τον πρώην διαιτητή Πέτρο Παπαπέτρου ο οποίος είχε απολογηθεί πρώτος την περασμένη Παρασκευή.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πέρασε πρώτος το κατώφλι του ανακριτή νωρίς το πρωί της Κυριακής και απολογείτο για τις πράξεις που του αποδίδονται για περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ ο Γιώργος Μαυραγάνης παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο μόλις για 40 λεπτά.

Αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών, αλλά δεν έπεισαν

Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους αποδίδονται, χωρίς ωστόσο όπως φαίνεται να πείσουν τον αρμόδιο δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, οι οποίοι λίγο πριν από τις 23:00 ανακοίνωσαν την ομόφωνη απόφασή τους οι κατηγορούμενοι να παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να δικαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Λιόλιος φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως αποτελεί θύμα σκευωρίας ώστε να απομακρυνθεί από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες παρέδωσε τον ανακριτή και τα αποτελέσματα τεσσάρων φορολογικών ελέγχων που διενεργήθηκαν στο πρόσωπό του τα τελευταία δέκα χρόνια, από τους οποίους δεν είχε προκύψει κατά τους ισχυρισμούς του, τίποτα μεμπτό.

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Γιώργος Μαυραγάνης είναι το δεύτερο και το τρίτο αντίστοιχα πρόσωπο από τα έξι που μέχρι ώρας έχουν συλληφθεί ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση των στημένων αγώνων που κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι την έναρξη της δίκης τους.

Πρώτος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή στις 23 του μήνα και επίσης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι το ποσό των 800 και πλέον χιλιάδων ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι του, προερχόταν από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως δασάρχης.

Τη Δευτέρα οι απολογίες των υπόλοιπων τριών κατηγορούμενων

Η διαδικασία των εξηγήσεων των κατηγορούμενων στον ανακριτή πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τις απολογίες των υπόλοιπων συλληφθέντων και συγκεκριμένα του Ηλία Κορομηλά, του Τάσου Πηλοΐδη και της Βάσως Τσαρούχα.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για το λεγόμενο Basketgate αφορά 49 αγώνες μπάσκετ διαφορετικών κατηγοριών οι οποίοι διεξήχθησαν κατά τη χρονική περίοδο 2016-2026 και θεωρείται πιθανό να έχουν χειραγωγηθεί.