ΣΠΟΡ

Europa League: "κλείδωσε" την πρόκριση με ισοπαλία ο Ολυμπιακός, πάει στην Κύπρο για την πρωτιά

Europa League: "κλείδωσε" την πρόκριση με ισοπαλία ο Ολυμπιακός, πάει στην Κύπρο για την πρωτιά
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε τον "χρυσό βαθμό" που ήθελε για πρόκριση στους 32 του Europa League, με το 1-1 που παραχώρησε στην Γιουνγκ Μπόις, παίζοντας πάντως με την φωτιά στο β ημίχρονο. Μαζί τους στα νοκ άουτ παιχνίδια και ο ΑΠΟΕΛ, παρότι έχασε από την Αστάνα και στην τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο, στο "ελληνικό εμφύλιιο" θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου, με το Χ να κάνει στην Κυπριακή ομάδα.

Πολύ φτωχό το πρώτο 45λεπτο με τον Ολυμπιακό φανερά επηρεασμένο από την αγωνιστική αποχή να έχει θέματα στην άμυνα του και τον Λεάλι να σταματά τον Οαρό στο 16 σε τετ ε τετ.

2643470


(Πηγή: EUROKINISSI)

Οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και έφτασαν και εκείνοι κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Μποτία δίπλα από το δοκάρι του Μβογκό και έκλεισαν το ημίχρονο με μια ακόμη προσπάθεια του Σεμπά.

2643461


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το β μέρος ξεκίνησε με ένα σούπερ τετ α τετ του Σεμπά με τον Ελβετο-Καμερουνέζο γκολκίπερ της Γιουνγκ Μπόις να τον σταματά, αμέσως μετά όμως, στο 48, ένα καταπληκτικό κτύπημα φάουλ (από δεξιά) του Φορτούνη στην κλειστή γωνία έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

2643530


(Ο Φορτούνης εκτελεί για το 1-0 / Πηγή: EUROKINISSI)

Στο 50 ο Σεμπά έκανε κίνηση φορ και από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε με το δεξί, αλλά δίπαλ από το δοκάρι, σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αφού όμως δεν «κλείδωσε» το ματς, ο Οαρό βρήκε την φάση που ήθελε στο 57 και δεν λάθεψε με σουτ μέσα από την περιοχή, έχοντας ξεφύγει από την επιτήρηση του Μποτία και έκανε το 1-1 βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του.

2643536


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο 64 ακυρώθηκε σωστά το γκολ με προβολή του Ιντέγιε καθώς ήταν οφσάιντ, ενώ στο 70 από την ίδια θέση στην μικρή περιοχή δεν βρήκε την μπάλα στο δυνατό γύρισμα του Φιγκέιρας.

Στο 75 το Καραϊσκάκης πάγωσε όταν ο Οαρό από το πέναλτυ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο συμπαίκτης του που έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ήταν για λίγο οφσάιντ, με τον Μπέντο να μην έχει κάνει αλλαγή για να αλλάξει τον ρυθμό.

Στο 82 ο Φιγκέιρας και πάλι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Ιντέγιε δεν βρήκε πάλι την μπάλα, το έκανε ο Ελιονούσι από τα 2 μέτρα, έστειλε όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της κενής εστίας, ενώ λίγο αργότερα ο Πορτογάλος μπακ τελείωσε μόνος του την επέλασή του, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

2643548


(Ιντέγιε και Ελιονούσι μόλις έχουν χάσει την μεγάλη ευκαιρία - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι Ελβετοί φόρτωσαν την επίθεσή τους αλλά δεν έκαναν άλλη φάση και οι ερυθρόλευκοι με τον βαθμό της ισοπαλίας κλείδωσαν την πρόκριση στους 32 (έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία και με την Γιουνγκ Μπόις και με την Αστάνα) και θα πάει στην Κύπρο να παίξει την πρωτιά του ομίλου με τον ΑΠΟΕΛ (χωρίς τον τιμωρημένο Μποτία).

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Λεάλι / Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα / Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς / Ελιουνούσι (84 Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης / Ιντέγε.

2643516


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στο άλλο ματς του ομίλου, που έγινε νωρίς, η Αστάνα έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση, παρότι ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Ευφραίμ στο 31, αλλά δύο τέρματα στο β μέρος (54 Άνισιτς, Δεσπότοβιτς 84) ανέτρεψαν την κατάσταση.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. ΑΠΟΕΛ 9
2. Ολυμπιακός 8
3. Γιουνγκ Μπόις 5
4. Αστάνα 5

Η επόμενη αγωνιστική (8/12, 20.00): Γιουνγκ Μπόις-Αστάνα , ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός

Οι αγώνες των 22.05

1ος όμιλος
Μάντσεστερ Γ.-Φέγιενορντ 4-0
Φενέρ-Ζόρια 2-0

2ος όμιλος
Ολυμπιακός-Γιουνγκ Μπόις 1-1
Αστάνα-ΑΠΟΕΛ 2-1

3ος όμιλος
Σεντ Ετιέν-Μάιντς 0-0
Καμπάλα-Άντερλεχτ 1-3

4ος όμιλος
Ντάνταλκ-ΑΖ 0-1
Ζενίτ-Μακάμπι Τ.Α. 2-0

5ος όμιλος
Ρόμα-Πλζεν 4-1
Αούστρια Β.-Άστρα 1-2

6ος όμιλος
Γκενκ-Ραπίντ Β. 1-0 (γκολ ο Καρέλης)
Μπιλμπάο-Σασουόλο 3-2

(Δείτε εδώ την βαθμολογία σε όλους τους ομίλους μετά την 5η αγωνιστική)

*Μαζί με ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό έχουν ακόμη προκριθεί στους 32 μετά και τα σημερινά ματς: 1οι στον όμιλο: Άγιαξ, Ρόμα, Σάλκε, Σαχτάρ, Σπάρτα Πρ., Ζενίτ. Προκρίθηκαν ακόμη: Άντερλεχτ, Μπιλμπάο, Γκενκ, Κράσνονταρ και Σεντ Ετιέν. Ο αποκλεισμός της Ίντερ είναι ο πιο σημαντικός από τις ομάδες που μένουν εκτός των 32.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ