ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Π.

Α1 μπάσκετ: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Π.
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μια καλή προπόνηση έκανε ο Παναθηναϊκός νικώντας 96-59 τον  Απόλλωνα Π. στο φινάλε της 8ης αγωνιστικής της Α1 Basket League, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για την Euroleague. 

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έβγαλε και διάθεση και έπαιξε ωραίο μπάσκετ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέναντι στους Πατρινούς δίνοντας την δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να χρησιμοποιήσει αρκετή ώρα και πάικτες που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσει έτσι τους βασικούς, με το ντέρμπυ με την Μπαρτσελόνα να είναι μπροστά.

3976358


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Μάλιστα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο στον Απόλλωνα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, με αρκετούς από τους παίκτες που έπαιξαν να δείχνουν ότι μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν στο ροτέισον και στα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και να διατηρήσουν τα υψηλά στάνταρ του Παναθηναϊκού.

3976421


(Πρώτος σκόρερ ο Φελντέιν - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Φελντέιν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17 πόντους και μερικές εντυπωσιακές φάσεις, αλλά εκείνος που είχε σημαντική συμμετοχή ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που πήρε και πάλι 18 αγωνιστικά λεπτά σκοράροντας 11 πόντους και δείχνοντας ότι μέσα από τους αγώνες θα αποτελέσει εφέτος πολύτιμο back up των Καλάθη και Τζέιμς.

3976422


(Πολύ καλός ο Μποχωρίδης - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στο νεαρό σέντερ του Παναθηναϊκού Κωστή Γόντικα, που έπαιξε σε 2ο ματς της Α1 και σε 9 λεπτά σημείωσε τον πρώτο του πόντο, είχε από 1 ριμπάουντ σε κάθε καλάθι, αλλά και μία ασσίστ, δείχνοντας ότι μετά το βόλεϊ του "τριφυλιού" (είχε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες, τον πατέρα του Δημήτρη) το οικογενειακό όνομα θα ξεχωρίσει και στο μπάσκετ.

3976447


(Ο Γόντικας (αρ.) με τον Πατ Καλάθη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Από πλευράς ηττημένων, κανείς δεν είχε πάνω από 10 πόντους, με τον Διαμαντάκο να σταματά στους 9. Οι πράσινοι έφτασαν την ΑΕΚ στο 7-1 (την υποδέχονται σε 2 αγωνιστικές στο ΟΑΚΑ, 11/12) και την δεύτερη θέση, ενώ ο Απόλλων είναι με τους υπόλοιπους της τελευταίας θέσης και ρεκόρ 2-6.

Τα 10λεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

3976371


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ