ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλλιθέα έκανε την έκπληξη, ο Ολυμπιακός στους 16

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλλιθέα έκανε την έκπληξη, ο Ολυμπιακός στους 16
Τεράστια νίκη της Καλλιθέας επί του Ατρόμητου EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η Καλλιθέα ήταν η ομάδα των αγώνων της Πέμπτης με την σπουδαία νίκη της επί του Ατρόμητου με 1-0, που έβαλε φωτιά στον 7ο όμιλο. Ο Ολυμπιακός πολύ σοβαρός στα Χανιά νίκησε άνετα την τοπική ομάδα με 4-0 και προκρίθηκε στους 16, ενώ στα Τρίκαλα ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε μια ακόμη απογοητευτική εμφάνιση μένονατς στο 0-0 με τα μαχητικά Τρίκαλα.

Το υπέροχο γκολ του Σταματάκου στο 55ο λεπτό έδωσε μια μεγάλη νίκη στην Καλλιθέα, που έπαιξε ανοιχτά απέναντι στον Ατρόμητο και έβαλε φωτιά στον 7ο όμιλο, αφού και οι τέσσερεις ομάδες (Παναιτωλικός και Παναθρακικός οι άλλες) έχουν από 3 βαθμούς.

3979803


(Ο Σταματάκος στο βάθος έχει σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ατρόμητος έμεινε στις δάφνες της νίκης επί του ΠΑΟΚ και έχασε δύο τετ α τετ στο πρώτο μέρος με τον Γροντή, που δεν σκόραρε ακόμη και σε κενή εστία.

3979770


(Δύο μεγάλες ευκαιρίες έχασε ο Γροντής - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έκαναν φάσεις (ολοκλήρωσαν με 16 τελικές / 9 στην εστία) μέχρι το 90, ενώ οι Περιστεριώτες «ξύπνησαν» μετά το 1-0 και πίεσαν για την ισοφάριση, γκολ όμως δεν ήρθε για τους παίκτες του Κορακάκη στις υπόλοιπες 4 τελικές στο ματς.

3979814


(Συγχαρητήρια στον τερματοφύλακα Ντούνη, που σταμάτησε στο β μέρος και τον Παπαδόπουλο σε τετ α τετ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση νικώντας εύκολα για τον 2ο όμιλο τα Χανιά με 4-0. Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν πολύ σοβαροί (παρά τις αλλαγές του Μπέντο με Χουτεσιώτη, Ρομαό, Μάριν, Ντελαμπέγια, Καμπιάσο, Μπουχαλάκη, Μανθάτη και Πάρντο) ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, που πέτυχε 3 γκολ.

3979924


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο 16 ο Καμπιάσο, στο 25 ο Ιντέγιε και στο 42 ο Θεολόγου με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το 0-3 με τον Φιγκέιρας να έχει συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ και τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει με 14 τελικές προσπάθειες (9 στην εστία) το πρώτο 45λεπτο.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα καταπληκτικό τέρμα του Πάρντο για το τελικό 0-4 και στην συνέχεια όλο το ενδιαφέρον ήταν αν θα σκοράρει ο Καρντόζο, που μπήκε αλλαγή, κάτι που πέτυχε με πάρα πολύ ενέργεια και τελείωμα στο 69, αλλά του το ακύρωσε ο βοηθός θεωρώντας, ότι ο Φιγκέιρας επηρέαζε την φάση μπροστά από τον γκολκίπερ.

3979984


(Υπέροχο γκολ ο Πάρντο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Με 6 βαθμούς ο Ολυμπιακός πάει στην τελευταία αγωνιστική στην Σπάρτη, που θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πλατανιά (παίζει με τα Χανιά) για την 2η θέση (και οι δύο έχουν από 3 βαθμούς και στην ισοβαθμία τους οι Κρητικοί έχουν κερδίσει, ενώ στο απίθανο σενάριο μιας τριπλής ισοβαθμίας, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους άλλους δύο με το 3-0 επί του Πλατανιά).

3980110


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS )

Στον 1ο όμιλο ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός με 1 τελική προσπάθεια στα Τρίκαλα, που επίσης δεν είχαν πολλές φάσεις στο παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον τις καλύτερες ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο. Με τον βαθμό της ισοπαλίας και οι δύο έφτασαν τους 4 βαθμούς με τον Δικέφαλο να εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση (αφού παίζει με τον αδύναμο Πανελευσινιακό στο φινάλε), ενώ στο θεσσαλικό ντέρμπυ Τρικάλων και ΑΕΛ (έχει 3 πόντους) θα κριθεί η 2η θέση.

3979768


(Αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στον 4ο όμιλο η Ξάνθη δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη Καλλονή και «καθάρισε» το τρίποντο από το πρώτο κιόλας μέρος με 2 γκολ. Το τελικό 3-1 (3 Ράνος, 24 Λάζιτς, 47 Νιέτο / 69 Φράγκος) έφερε και την Ξάνθη στους 3 βαθμούς και πάνω από τον Αγροτικό Αστέρα με τον οποίο ισοβαθμεί (καλύτερη διαφορά τερμάτων) και με την ισοπαλία να της δίνει την 2η θέση πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννιννα, που ήδη έχει προκριθεί με 6 πόντους.

3979551


(Άνετη νίκη για Ξάνθη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τέλος στον 8ο όμιλο ο Λεβαδειακός κέρδισε τον Πανσερραϊκό επίσης με 3-1 (1 Παππάς, 13 Ουόν, 44 Γιακουμάκης / 66 Κάκος) και είναι στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς παίζοντας στην τελευταία αγωνιστική με τον Κισσαμικό (3 βαθμοί). Η ΕΠΟ θα ορίσει την ημερομηνία του αναβληθέντος αγώνα με τον Πανιώνιο (1 βαθμό), που πιέζεται τώρα να κερδίσει στα Χανιά.

3979579


(Πρώτη θέση για Λεβαδειακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η 2η αγωνιστική

1ος όμιλος
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 0-0
ΑΕΛ-Πανελευσινιακός 2-1

2ος όμιλος
Χανιά-Ολυμπιακός 0-4
Πλατανιάς-Σπάρτη 1-0

3ος όμιλος
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1
Ηρακλής-Απόλλων 3-0

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστ.-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Ξάνθη-Καλλονή 3-1

5ος όμιλος
Άρης-Αστέρας Τρ. 3-3
Βέροια-Αιγινιακός 0-1

6ος όμιλος
Αναγέννηση Καρ.-ΑΕΚ 2-2
Κέρκυρα-Λαμία 2-2

7ος όμιλος
Καλλιθέα-Ατρόμητος 1-0
Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0

8ος όμιλος
Κισσαμικός-Πανιώνιος (αναβλήθηκε)
Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 3-1

Η 3η αγωνιστική

1ος όμιλος
Τρίκαλα-ΑΕΛ
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ

2ος όμιλος
Χανιά-Πλατανιάς
Σπάρτη-Ολυμπιακός

3ος όμιλος
ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων-Παναθηναϊκός

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστ.-Ξάνθη
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα

5ος όμιλος
Άρης-Βέροια
Αιγινιακός-Αστέρας Τρ.

6ος όμιλος
Αναγέννηση Κ.-Κέρκυρα
Λαμία-ΑΕΚ

7ος όμιλος
Καλλιθέα-Παναιτωλικός
Πανθρακικός-Ατρόμητος

8ος όμιλος
Κισσαμικός-Λεβαδειακός
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος

Τα ματς είναι προγραμματισμένα για το τριήμερο 13,14,15 Δεκεμβρίου

15/1 το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής που αναβλήθηκε, το ΔΣ της Superleague αποφάσισε να γίνει τελικά το νέο χρόνο, μαζί με την 1η (3,4 / 1) και την 2η (7, 8, 9 /1), στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου, πριν ξεκινήσει ο β γύρος.

3979506


(Το ΔΣ της Superleague - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Έτσι το ντέρμπυ του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα γίνει την Κυριακή 15/1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ