ΣΠΟΡ

Euroleague: επιστρέφει στην Βαρκελώνη ο Τσάβι Πασκουάλ

Euroleague: επιστρέφει στην Βαρκελώνη ο Τσάβι Πασκουάλ
Getty Images / Jamie McDonald

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό Superfoods την Παρασκευή στην Βαρκελώνη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον με την παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των «πρασίνων».

Για τον Καταλανό τεχνικό που υπηρέτησε την Μπαρτσελόνα για 8 χρόνια (2008-2016) θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπός της και είναι λογικό η επιστροφή στο «σπίτι» του να είναι ξεχωριστή.

GettyImages 168522805


(Πηγή: Getty Images / Jamie McDonald)

«Είμαι σε μια νέα ομάδα, είναι μια τελείως καινούρια κατάσταση για εμένα. Μέχρι τώρα ήσασταν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας μου και τώρα είστε αντίπαλοί μου. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Αθήνα, άπαντες στην ομάδα με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με σταματούν στον δρόμο, αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ άνετα και έχω το συναίσθημα ότι είμαι πολύ καλά αν και μόλις 40 ημέρες» ήταν οι σχετικές δηλώσεις του Πασκουάλ στη Συνέντευξη Τύπου.

(κάντε κλικ στο λινκ του βίντεο για να δείτε τα πλάνα)

«Θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ για εμένα. Είναι ξεχωριστώ που επιστρέφω ως αντίπαλος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Σίγουρα μια μοναδική στιγμή. Αλλά έρχομαι εδώ για να κερδίσω ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχω τεράστιο κίνητρο, όπως πάντα. Όπως σε όλη μου την καριέρα».

Ο Καταλανικός σύλλογος αποφάσισε να τον τιμήσει πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ διαφορετικό χρώμα στη συνάντηση δίνει σίγουρα και η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα (πρώην προπονητή του Ολυμπιακού) στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αλλά και των Στράτου Περπέρογλου και Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

O Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στην μάχη από τις Ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζοντας νωρίτερα στην Τουρκία την Νταρουσάφακα. Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι η μοναδική απουσία για το Γιάννη Σφαιρόπουλο με τον Έλληνα φόργουορντ-σέντερ να είναι πιθανότατα έτοιμος για την αναμέτρηση με την Ούνιξ Καζάν την ερχόμενη εβδομάδα.

3974158


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Νίκες στην λήξη για ΤΣΣΚΑ Μ. και Φενέρ

Τα πρώτα ματς της 10ης αγωνιστικής επεφύλαξαν δύο ματσάρες, που κρίθηκαν στην «κόρνα». Στην Γερμανία η ΤΣΣΚΑ (με 31 πόντους και 8 ασσίστ του Τεόντοσιτς) έκανε το 9-1 νικώντας στην Γερμανία με εύστοχο σουτ στο 1.7 πριν το τέλος του Φριτζόν την Μπάμπεργκ, που έχασε ένα ακόμη ματς-θρίλερ.

Νωρίτερα στην Πόλη η Ρεάλ Μ. με το σκορ στο 77-77 έχασε την τελευταία επίθεση με τον Γιουλ και έκανε φάουλ στο Νάναλι επίσης με 1.7 να απομένει στην Φενέρ και τον παίκτη του Ομπράντοβιτς να ευστοχεί για το 7-3 της Τουρκικής ομάδας, ρεκόρ που έχει και η Ρεάλ.

Στα άλλα δύο ματς η Εφές πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Τελ Αβίβ για το 5-5, ενώ η Ούνιξ σημείωσε άνετη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Η 10η αγωνιστική

Πέμπτη 1/12
Ούνιξ-Αρμάνι Μιλάνο 100-79
Φενέρ-Ρεάλ Μ. 78-77
Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ Μ. 88-90
Μακάμπι-Εφές 77-86

Παρασκευή 2/12
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός (19.00 ΕΡΤ HD)
Ερυθρός Αστ.-Ζαλγκίρις (20.00)
Μπασκόνια-Γαλατά (22.00)
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός Superfoods (22.00 Novasports 2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ