ΣΠΟΡ

Super League: διπρόσωπη η ΑΕΚ ισοφαρίστηκε από την Κέρκυρα

Super League: διπρόσωπη η ΑΕΚ ισοφαρίστηκε από την Κέρκυρα
EUROKINISSI SPORTS

Με δύο πρόσωπα η ΑΕΚ στην Κέρκυρα έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του νησιού παρότι στο πρώτο ημίχρονο είχε καλύτερη εικόνα και θα μπορούσε να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Με 1-1 έληξαν και τα άλλα δύο ματς της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο και πίεση στην περιοχή της Κέρκυρας (καταπληκτική δουλειά του Γαλανόπουλου), η ΑΕΚ είχε πολύ καλύτερη εικόνα. Προηγήθηκε με ωραία γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 14, ενώ λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου σουτ του Αραβίδη σταμάτησε στο δοκάρι (μετά από απόκρουση του Κουτζιαβασίλη) την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν στην περιοχή του Μπάρκα.

3981504


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Όμως στο β μέρος η εικόνα σταδιακά άλλαξε, με τον προπονητή της Κέρκυρας Μιχάλη Γρηγορίου να αλλάζει το σύστημα του, βάζοντας 3 στόπερ και πιέζοντας από τα άκρα. Ο Ζοσέ Μοράες σε μια αντισυμβατική επιλογή, έστειλε τον Αραβίδη και τον Αλμέιδα στα δύο άκρα του γηπέδου να μαρκάρουν τα φουλ-μπακ, αφήνοντας φορ τον Μάνταλο...

3981469


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ακόμη και έτσι θα μπορούσε η ΑΕΚ να έχει βάλει δύο γκολ με τον Γιόχανσον να σουτάρει μόνος από το πέναλτυ άουτ και τον γκολκίπερ των Φαιάκων να βγάζει με εντυπωσιακό τρόπο κερυανό του Σιμόες από τα 35 μέτρα. Το γκολ του Τουράμ στο 74 έμοιαζε λογικό επακόλουθο της οπσιθοχώρησης της ΑΕΚ, με τους στόπερ της ΑΕΚ να χάνουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

3981623


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μέχρι τέλος του αγώνα μάλλον η Κέρκυρα ήταν εκείνη που έψαξε το 2ο γκολ ενώ όταν ο προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει την 2η αλλαγη στο 87 (!), με τον Πέκχαρτ, ήταν πολύ αργά. Η δικαιολογία ότι ο διαιτητής Καλογερόπουλος έκλεισε την ομάδα του στην περιοχή της στο β μέρος επίσης ήχησε παράξενα...

Η ΑΕΚ πλέον έχει 16 βαθμούς και σε νίκη του Ολυμπιακού θα μείνει 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

3981583


(Εξαιρετικές αποκρούσεις ο Κουτζιαβασίλης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Με το ίδιο σκορ, 1-1 έληξαν και οι αναμετρήσεις του Πλατανιά με τον Πανιώνιο και της Βέροιας με τον Παναιτωλικό, με τους γηπεδούχους και στις δύο περιπτώσεις να ισοφαρίζουν.

Η 13η αγωνιστική

Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1 (80 Μανούσος / 28 Μπεν)
Βέροια-Παναιτωλικός 1-1 (30 Σαρπόνγκ / 3 Μάκος)
Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1 (74 Τουράμ / 14 Λαμπρόπουλος)

Κυριακή
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (15.00)
ΑΕΛ-Ατρόμητος (17.15)
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. (17.15)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19.30)

Δευτέρα
Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ