ΣΠΟΡ

NBA: σερί νικών το Μιλγουόκι με καθοριστικό Αντετοκούνμπο

NBA: σερί νικών το Μιλγουόκι με καθοριστικό Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο εναντίον Μπογκντάνοβιτς Reuters / Benny Sieu / USA TODAY Sports

Μπορεί αυτή την φορά να μην έπιασε τους εφετινούς μέσους όρους του στο σκοράρισμα, όμως η συνολική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ιδιαίτερα στο φινάλε της αναμέτρησης με τους Νετς, ήταν καθοριστική για να νικήσει το Μιλγουόκι 111-103 (2η συνεχόμενη νίκη επί του Μπρούκλιν).

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ντέρμπυ παρότι στο ξεκίνημα της γ περιόδου οι Μπακς ξέφυγαν με διψήφιο αριθμό πόντων, η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν πληθωρική και ήταν κυρίως η ενέργειά του στην άμυνα αυτή που έδωσε την ώθηση για την 4η συνεχόμενη νίκη των "ελαφιών" και το ρεκόρ τους στο 10-8 πλέον στην Ανατολή.

2016 12 03T233001Z 200158477 NOCID RTRMADP 3 NBA BROOKLYN NETS AT MILWAUKEE BUCKS


(Πηγή: Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο Giannis είχε σήμερα στο ρεπερτόριο του περισσότερα πράγματα για να βοηθήσει στην άμυνα και την δημιουργία και λιγότερο στο να φορτώσει με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αλλά στην συνέχεια παρέδωσε την σκυτάλη σε Χένσον, Πάρκερ και Ντελαβεντόβα.

Εκείνος άρχισε να μαζεύει ριμπάουντς και να πασάρει συνεχώς στους συμπαίκτες του, που άλλοτε σκόραραν, άλλοτε όχι, κάνοντας μια εμφάνιση που μπορεί να μην μένει στους φιλάθλους, αλλά αρέσει στους προπονητές.

Και όταν στο τέλος το ματς ήταν ισόπαλο, τότε η μπάλα πήγε στα χέρια του για να πετύχει καθοριστικούς πόντους, δίχως όμως να αμελήσει τα αμυντικά του καθήκοντα. Ακόμη και έτσι ο Αντετοκούνμπο έκανε double double (7ο στην σεζόν) με 16 πόντους (1/3 τρίποντα, 5/9 δίποντα, 5/8 βολές), 6 ασσίστς, 2 κλεψίματα και 5 κοψίματα σε 35 λεπτά.

Κανείς άλλος δεν έκανε double double, αφού ο Χένσον είχε 20 πόντους αλλά 7 ριμπάουντς (αν και έπαιζε κάτω από το καλάθι), ο Νελαβεντόβα 18 πόντους και 6 ασσίστς, και ο Πάρκερ 15 πόντους και 8 ριμπάουντς. Καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Μπογκντάνοβιτς για τους Νετς με 24 πόντους (2/4 τρίποντα), αλλά χάθηκε στο τέλος την ώρα που κρινόταν το ματς.

Επόμενο ματς για τους Μπακς με το Σαν Αντόνιο, ξημερώματα Τρίτης (03.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ