ΣΠΟΡ

Super League: άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού

Super League: άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού
EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ξέσπασε στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός και κέρδισε με το ευρύ 4-0 τον Λεβαδειακό, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνοντας με καλή ψυχολογία στην Κύπρο για τον τελικό της α θέσης στον όμιλο του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ. Στις 19.30 το ντέρμπυ της 13ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός είχε και κυκλοφορία και πολλές τελικές απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα τον απελευθέρωνε, αφού είτε ο Ναμάσκο είτε οι παίκτες του Λεβαδειακού (όπως ο Μουλόπουλος στο 21 που σταμάτησε το πλασέ του Ιντέγιε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακά του) έβρισκαν τον τρόπο να τους σταματούν.

3982002


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Και οι Βοιωτοί από την πλευρά τους απείλησαν τρεις φορές την εστία του Ολυμπιακού υποχρεώνοντας τον Λεάλι σε 2 επεμβάσεις. Όμως το β μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Ολυμπιακό και εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ιντέγιε Μπράουν (με τον σκόρερ πάντως εμφανώς οφσάιντ την ώρα της κεφαλιάς πάσας του Σεμπά).

3982073


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο 61 ο Λεβαδειακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Γιακουμάκη να φεύγει στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, αλλά στο τετ α τετ με τον Λεάλι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και η ομάδα του κατέρρευσε.

Έτσι οκτώ λεπτά αργότερα ο Μιλιβόγιεβιτς βρέθηκε αφύλακτος εκτός περιοχής και με σουτ νίκησε το Ναμάσκο για το 2-0 «κλειδώνοντας» το τρίποντο, και στο 71 ήταν η σειρά του Κώστα Φορτούνη σε αντεπίθεση, να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων και με απλό πλασέ να διαμορφώσει το 3-0.

3982280


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο 74 ήρθε και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού με το 9ο εφετινό τέρμα του Ιντέγιε με κεφαλιά αφύλακτος από την μικρή περιοχή, ενώ στο 79 είχε και δοκάρι με σουτ του Πάρντο εκτός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 25 βαθμούς, με τον ΠΑΣ πάντα να είναι δεύτερος με 17 (πάιζει την Δευτέρα με τον Ηρακλή) και την ερχόμενη Δευτέρα (12/12) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στους Ζωσιμάδες.

3982259


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Νίκες για Ξάνθη και Ατρόμητο

Στα άλλα ματς η Ξάνθη που έιχε να νικήσει στο γήπεδο της για το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, δεν είχε βάλει γκολ στον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα της για 3 χρόνια και είχε 4 χρόνια να σημειώσει τρία γκολ, κατάφερε να νικήσει με 3-1 τους Αρκάδες και να φτάσει τους 16 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ και να βλέπει Ευρώπη.

3982718


(Ο Λάζιτς πανηγυρίζει το 3-0 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Σπουδαίο διπλό και για τον Ατρόμητο επί της ΑΕΛ στην Λάρισα με 2-1, που έφερε τους Περιστεριώτες μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 17 βαθμούς, πίσω από τον Ολυμπιακό, αναμένοντας την έκβαση του ντέρμπυ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

3982732


(Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Ατρόμητου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Η 13η αγωνιστική

Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
Βέροια-Παναιτωλικός 1-1
Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0 (48, 74 Ιντέγιε, 69 Μιλιβόγιεβιτς, 71 Φορτούνης)
ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-2 (47 Μαρουκάκης / 45 Λημνιός, 56 Λε Ταλέκ)
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. 3-1 (2 Βασιλακάκης, 14 Γιουνιές, 30 Λάζιτς / 53 Ιωαννίδης)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19.30)

Δευτέρα
Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ