ΣΠΟΡ

Σχέδιο απαγωγής του γιου του αρχηγού της Ρόμα, καταγγέλθηκε σε δίκη της Μαφίας

Σχέδιο απαγωγής του γιου του αρχηγού της Ρόμα, καταγγέλθηκε σε δίκη της Μαφίας
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στο στόχαστρο ανθρώπων του υποκόσμου βρέθηκε ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε κατηγορούμενος σε δίκη της Μαφίας, που διεξάγεται στην Ρώμη.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Ιταλικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μελών της Μαφίας, αλλά και δημοσίων προσώπων που είχαν επαφές μαζί τους, με την κατηγορία της κατάχρησης μεγάλων ποσών τα οποία προορίζονταν για δημόσιες υπηρεσίες της πόλης της Ρώμης, καθώς και για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής μεταναστών. Η δίκη της Mafia Capitale ξεκίνησε στην Ιταλική πρωτεύουσα πριν από λίγες ημέρες. Ένας από αυτούς σύμφωνα με την εφημερίδα Il Tempo, ο Λούκα Οντεβάινε, αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε το 2006 για σχέδιο απαγωγής του Κριστιάν Τότι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην προπονητής του «καπιτάνο Φραντσέσκο Τότι», Βίτο Σκάλια, τον ενημέρωσε, ότι πρώην κατάδικος και οργανωμένος οπαδός της Ρόμα, του είπε πως πληρώθηκε με 50 χιλιάδες € για να εκτελέσει την απαγωγή του ενός έτους τότε, γιου του Τότι.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, που δεν θεώρησαν σοβαρή την απειλή, και στην συνέχεια να μεσολάβησε, πληρώνοντας με χρήματα του Τότι, αστυνομικούς, που φυλούσαν το νεαρό, όταν ήταν εκτός υπηρεσίας. Μάλιστα αυτό το καθεστώς διατηρήθηκε μέχρι πέρυσι, όταν και ο Ιταλός άσσος μετακόμισε σε βίλα ασφαλείας της πρωτεύουσας και τα παιδιά του πλέον φοιτούν στο Αμερικανικό Κολλέγιο, που έχει εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας.


(Πηγή: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τότι αρνήθηκε ότι δέχθηκε απειλές. Όμως υπάρχουν στοιχεία στην Εισαγγελία, ότι τόσο αυτός όσο και ο έτερος αρχηγός της Ρόμα, Ντε Ρόσι, φοβούνται τις αντιδράσεις των οργανωμένων και συγκεκριμένα της ομάδας «Αφεντικά του σπιτιού-Padroni di casa», που έχουν σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις και εδρεύουν στην curva sud-νότιο πέταλο, του σταδίου Ολύμπικο. Σε έρευνα Εσωτερικών Υποθέσεων των Καραμπινιέρων δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο, ενώ ο Οντεβάινε μεταφέρει «γνώση μέσω τρίτου προσώπου» (του Σκάλια). Η δίκη πάντως θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, που στο παρελθόν έχουν κάνει λόγο για ενεργό συμμετοχή ανθρώπων της Μαφία στο Ιταλικό ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ