ΣΠΟΡ

Ο γυμνόστηθος σημαιοφόρος των Τόνγκα ετοιμάζεται για...cross-country σκι

Ο γυμνόστηθος σημαιοφόρος των Τόνγκα ετοιμάζεται για...cross-country σκι
REUTERS/Stoyan Nenov

Τον γνωρίσαμε τον περασμένο Αύγουστο, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όταν μπήκε στο Μαρακανά γυμνόστηθος, κρατώντας τη σημαία της πατρίδας του και φορώντας το παραδοσιακό «a ta'ovala», ένα πολυνησιακό ένδυμα, ενώ και ο κορμός του ήταν αλειμμένος με λάδι.

Ο λόγος για τον Pita Nikolas Taufatofua, τον 32χρονο αθλητή του Tae Kwon Do από το Βασίλειο των Τόνγκα, ένα μικρό κρατίδιο στα νότια του Ειρηνικού, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις, στους 31ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι τόσο χάρις στις επιδόσεις του, καθώς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του αγωνίσματός του, όσο λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής του στην τελετή έναρξης.

Ο Pita Nikolas Taufatofua ετοιμάζεται να μας εκπλήξει πάλι, επιχειρώντας να κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα όνειρό του.

Φόντο αυτή τη φορά θα είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, όπου ο νεαρός αθλητής σκοπεύει να μας δείξει τις δεξιότητές του, όχι στο Tae Kwon Do, αλλά στο cross-country σκι.

«Θέλω να πάω το ολυμπιακό μου όνειρο ένα βήμα παραπέρα», λέει ο ίδιος αναφερόμενος στον στόχο του, σημειώνοντας πως «πρώτα πρέπει να προκριθώ αλλά ο στόχος μου είναι να δουν οι άνθρωποι ότι, αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν να το κάνουν και αυτοί».

Βέβαια, θα είναι μάλλον δύσκολο να κάνει αντίστοιχη εμφάνιση-ενδυματολογικά τουλάχιστον- με εκείνη του Ρίο, δεδομένου ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για να φορεθεί το παραδοσιακό «a ta'ovala», όμως ο Pita Nikolas Taufatofua μάλλον θα βρει τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ