ΣΠΟΡ

Europa League: Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ και ΠΑΟΚ-Σάλκε

Europa League: Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ και ΠΑΟΚ-Σάλκε
Getty Images / Harold Cunningham

Η Οσμανλίσπορ και η Σάλκε είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα στη φάση των "32" του Europa League μετά την κλήρωση που έγινε στη Νυόν με τις ρεβάνς να γίνονται στην έδρα των αντιπάλων τους σε Άγκυρα και Γκελζενκίρχεν.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν θεωρητικά πιο "τυχεροί" καθώς θα αντιμετωπίσουν μια Τουρκική ομάδα με μηδενική ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς η Οσμανλίσπορ ήταν στην παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό όμιλο (είχε παίξει στο Ιντερτότο το 2005), αλλά κατάφερε να προκριθεί πρώτη από τον όμιλο με Βιγιαρεάλ (2η) Στεάουα Βουκ. και Ζυρίχη. Το καλοκαίρι είχε δώσει φιλικό ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της προετοιμασίας και είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1. Η δύναμη της είναι στην επίθεση με τον βετεράνο Καμερουνέζο επιθετικό Γουεμπό αλλά και τον υψηλόσωμο φορ από το Μάλι Τσικ Ντιαμπατέ.

2016 12 08T181723Z 1910692673 RC1B7C0F5CB0 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA OSM ZUR


(Οι παίκτες της Οσμανλίσπορ πανηγυρίζουν την πρόκριση - Πηγή: Reuters / Umit Bektas)

Για τον ΠΑΟΚ αναβιώνουν οι μνήμες από την σεζόν 2013-14 όταν αντιμετώπισε τη Γερμανική ομάδα στα play off του Champions League και παρότι πήρε το 1-1 στην Γερμανία, δεν κατάφερε να προκριθεί χάνοντας σε ένα παιχνίδι ροκ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα με 3-2. Ο Δικέφαλος ήταν η τελευταία ομάδα που βγήκε στην κλήρωση.

2016 11 24T201700Z 1961220991 LR1ECBO1KC1PY RTRMADP 3 SOCCER EUROPA SCH NCE


(Οι "βασιλικοί μπλε" της Σάλκε - Πηγή: Reuters / Wolfgang Rattay)

Στην Μπουντεσλίγκα η Σάλκε είναι στη 10η θέση έχοντας αρκετά προβλήματα με νέο τεχνικό τον Μάρκους Βάινζιρλ, αλλά στην Ευρώπη έκανε περίπατο τερματίζοντας πρώτη με 5 νίκες και 1 ήττα στην τελευταία αγωνιστική που ήταν αδιάφορη με την Σάλτσμπουργκ. Χέβεντες, Μέγιερ, Κονοπλιάνκα είναι μερικοί μόνο από τα σπουδαία ονόματα που έχει στο ρόστερ ο σύλλογος. Ο Χούντελαρ είναι εκτός δράσης αρκετό καιρό με πρόβλημα στο γόνατο και ίσως έχει επιστρέψει τον Φεβρουάριο, ενώ ο Ελβετός επιθετικός Εμπολό είναι εκτός για 6 μήνες από τον Οκτώβριο.

Η φάση των 32

Μπιλμπάο - ΑΠΟΕΛ
Λέγκια Βαρσοβίας - Άγιαξ
Άντερλεχτ - Ζενίτ
Άστρα - Γκενκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν
Βιγιαρεάλ - Ρόμα
Λουντογκόρετς - Κοπεγχάγη
Θέλτα - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ
Γάνδη-Τότεναμ
Ροστόφ-Σπάρτα Πρ.
Κράσνονταρ-Φενέρ
Γκλάντμπαχ-Φιορεντίνα
ΑΖ-Λυόν
Χαποέλ Μπερ Σεβά-Μπεσίκτας
ΠΑΟΚ-Σάλκε

Οι αγώνες θα γίνουν 16 και 23 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ