ΣΠΟΡ

Στον Λεμπρόν Τζέιμς το βραβείο του Sports Illustrated

Στον Λεμπρόν Τζέιμς το βραβείο του Sports Illustrated
Λεμπρόν Τζέιμς (αρ.) και Jay Z Getty Images / Bryan Bedder

Ο "βασιλιάς" Λεμπρόν Τζέιμς ανακυρήχθηκε αθλητής της χρονιάς στον σχετικό διαγωνισμό του Αμερικανικού περιοδικού Sports Illustrated σε μια λαμπερή βραδιά στη Νέα Υόρκη.

Η επιστροφή του στο Κλίβελαντ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA ήταν εκείνα που χάρισαν τον τίτλο για δεύτερη φορά στον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος μαζί με τον Τάιγκερ Γουντς είναι οι μόνοι αθλητές που το καταφέρνουν για 2η φορά (η πρώτη του Λεμπρόν ήταν το 2012.

GettyImages 629426358


(Πηγή: Getty Images / Bryan Bedder)

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Barclays Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ήταν μια βραδιά γεμάτη λάμψη και σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, αλλά και της σόουμπιζ. Τον Λεμπρόν κάλεσε στην σκηνή για να παράλαβει το βραβείο του ο Αμερικανός σταρ της μουσικής Jay-Z.

«Ποτέ δεν φτάνει ένας άνθρωπος. Το θέμα είναι από ποιους περιβάλλεται, αλλά και αυτούς που είναι πίσω από τις κάμερες και δεν παίρνουν τα εύσημα, αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές τους τους άλλους» ήταν τα λόγια του Λεμπρόν παραλαμβάνοντας το τρόπαιο, που είναι ένα αντίγραφο ελληνικού αμφορέα, που απεικονίζει αθλητές.

GettyImages 629425416


(Πηγή: Getty Images / Slaven Vlasic)

Το εξώφυλλο του Sports Illustrated φιλοξενεί τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με λευκό κουστούμι, ο οποίος διαδέχεται την περυσινή νικήτρια Σερένα Γουίλιαμς.

Η βραδιά όμως είχε και άλλες βραβεύσεις από τις οποίες ξεχωρίζει ασφαλώς η βράβευση του Χρυσού Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Μάικλ Φελπς ως του κορυφαίου Ολυμπιονίκη όλων των εποχών, αλλά και το βραβείο της "κληρονομιάς του Μοχάμεντ Άλι", που πήγε σε τρία "ιερά τέρατα" του Αμερικανικού μπάσκετ, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον Τζιμ Μπράουν και τον Μπιλ Ράσελ.

Ο διαγωνισμός υπάρχει από το 1954 και σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνον Αμερικανοί αθλητές, αλλά συνήθως το βραβείο καταλήγει σε αθλητή ή αθλήτρια από τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ