ΣΠΟΡ

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα
EUROKINISSI / ICONPRESS

Μόλις 6 μήνες παρέμεινε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου μετά από την συνάντηση, που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ήταν κοινό μυστικό το τελευταίο διάστημα, ότι η συνεργασία των δύο πλευρών, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με μεγάλες φιλοδοξίες και προσδοκίες, δεν είχε κυλήσει όπως θα περίμεναν οι δύο πλευρές και ουσιαστικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είχε ενεργό ρόλο, με πολλές από τις αρμοδιότητες του διευθυντή ποδοσφαίρου να έχουν περάσει στον Αντρέα Στραματσιόνι. Αλλά και από την ΠΑΕ ήθελαν μια πιο ενεργή συμμετοχή του Ζιλμπέρτο στα αποδυτήρια, κάτι που λόγω χαρακτήρα ο Βραζιλιάνος ποτέ δεν έκανε.

2565731


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Παρότι ο Ιταλός τεχνικός έληξε και αυτός τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με το Γιάννη Αλαφούζο αποφάσισαν, ότι είναι καλύτερα στο σημείο αυτό να αποδεσμευτεί ο Βραζιλιάνος πρώην άσσος από το πόστο του, στο οποίο θα αναζητηθεί άλλο πρόσωπο, που θα τρέξει την ομάδα μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

3980990


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Από το πρωί της Τρίτης υπήρξε η πληροφορία ότι ο Ζιλμπέρτο πήγε και αποχαιρέτησε στην προπόνηση κάποιους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και παίκτες (ο νεαρός Χατζηγιοβάννης έσπευσε με μια ανάρτηση του να του ευχηθεί μάλιστα καλή επιτυχία), ενώ δεν υπήρχε σχόλιο από την ΠΑΕ. Αρχικά η συνάντηση ήταν να γίνει εχθές το βράδυ, αλλά τελικά οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι και οριστικοποιήθηκε το "διαζύγιο".

3953622


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Και με την επίσημη ανακοίνωση πάντως φαίνεται ότι οι δύο πλευρές θα διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Αθλητικού Διευθυντή, ο Ζιλμπέρτο υπήρξε λαμπρός πρεσβευτής του συλλόγου και με την παρουσία του κόσμησε το «Τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που συνδέθηκαν ποτέ με την ομάδα. Η σφυρηλατημένη μέσα στο χρόνο σχέση του Ζιλμπέρτο με τον Παναθηναϊκό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με σπουδαίες στιγμές της Ιστορίας του Συλλόγου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εύχεται κάθε επιτυχία στον Ζιλμπέρτο στο επόμενο βήμα του όποιο κι αν είναι αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ