ΣΠΟΡ

Τον Αλεσάντρο Τζεντίλε απέκτησε ο Παναθηναϊκός Superfoods

Τον Αλεσάντρο Τζεντίλε απέκτησε ο Παναθηναϊκός Superfoods
Ο Τζεντίλε (ν.5) μαρκάρει τον Γκριν στο ματς Ολυμπιακός-Αρμάνι EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Στον Παναθηναϊκό Superfoods θα συνεχίσει την καριέρα του ο διεθνής Ιταλός γκαρντ Αλεσσάντρο Τζεντίλε, που απέστειλε υπογεγραμμένα το συμβόλαιο του και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ, σε μια σπουδαία μετεγγραφή για τα δεδομένα της Euroleague.

Το ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες ανέφερε ότι ο Τζεντίλε ήταν κοντά στον Εξάστερο μετά την απόφαση της Αρμάνι Μιλάνο να του επιτρέψει να αναζητήσει ομάδα, απέμενε όμως το τελικό ΟΚ των Ιταλών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο Αλεσσάντρο Τζεντίλε συναντήθηκε και πάλι με την διοίκηση της Αρμάνι και πήρε την έγκριση για να ενεργοποιήσει την κατ αρχήν συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

2621039


(Πηγή; EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sport-Fm εκείνη την ημέρα, είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει την συμφωνία με τον παίκτη, αλλά ξεκαθάριζε ότι απέμενε η συμφωνία της Αρμάνι. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι πρώτοι επιβεβαίωσαν ότι αυτή δόθηκε στον παίκτη.

Ακολούθησε και μια ανάρτηση του ίδιου του παίκτη στον λογαριασμό του στο Instagram με κολάζ του ίδιου με την πράσινη φανέλα και πίσω του τον ίδιο πιτσιρίκο, με τον πατέρα του Νάντο και την κατάκτηση της Euroleague με τον Παναθηναϊκό το 2000.

gentile


(Πηγή: Instagram / @Alegentile5)

Οι αγωνιστικές όμως υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, αλλά και η τελική ρύθμιση του χρόνου του συμβολαίου του, δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση της σπουδαίας μετεγγαρφής μέχρι σήμερα. Ο Ιταλός γκαρντ έστειλε το συμβόλαιο του το μεσημέρι της Δευτέρας και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε για την αγωνιστική περίοδο 2016-17!

Ο Τζεντίλε γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1992 στην πόλη Μανταλόνι της Ιταλίας, έχει ύψος 2.01μ., αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3» και είναι γιος του παλαίμαχου αθλητή της ομάδας μας, Νάντο Τζεντίλε. Το 2014 επιλέχθηκε στο Νούμερο 53 του draft από τους Minnesota Timberwolves.

Από το 2007 ως το 2009 αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της Benetton Treviso, ενώ τη σεζόν 2009-2010 αναβαθμίστηκε στην πρώτη ομάδα, όπου αγωνιζόμενος για 24 παιχνίδια μέτρησε 3,4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Επίσης, το 2011 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του ιταλικού πρωταθλήματος.

Τον Δεκέμβριο του 2011 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Olimpia Milano, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ιταλίας τη σεζόν 2013-2014 και MVP των τελικών. Την ίδια χρονιά μέτρησε 11,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά αγώνα στην Euroleague.

Τον Ιούνιο του 2014 επιλέχθηκε στο νούμερο 53 του draft από τους Minnesota Timberwolves πριν δοθεί ως ανταλλαγή στους Houston Rockets. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Olimpia Milano, το οποίο επέκτεινε ως το 2015 την επόμενη χρονιά, ενώ το 2016 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας αγωνιζόμενος στα Eurobasket του 2013 και του 2015. Το 2011 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket Under 20."

Ο Τζεντίλε αναμένεται αύριο Τρίτη στην Αθήνα. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι μέχρι το 2018, επομένως ο 6μηνος δανεισμός του ήταν αρχικά μονόδρομος, ενώ το καλοκαίρι Παναθηναϊκός και Αρμάνι θα έχουν νέες διαπραγματεύσεις για την οριστική μετακίνηση του παίκτη. Ο διεθνής Ιταλός γκαρντ με ύψος 2.01 αγωνίζεται τόσο σαν σούτινγκ γκαρντ όσο και σαν φόργουορντ και προσθέτει δύναμη πυρός στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ