ΣΠΟΡ

Super League: ΑΕΛ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι

Super League: ΑΕΛ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι
EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος και ουσιαστικά "ακίνδυνος" στην Λάρισα, που δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει ακόμη και όταν έπαιξε με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Ζέκα στο τελευταίο 10λεπτο. Πλέον στην 2η θέση μαζί με τους "πράσινους' φιγουράρει η Ξάνθη, ενώ εκεί μπορεί να βρεθεί και η ΑΕΚ, αν νικήσει την Δευτέρα τον ΠΑΣ, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Τα πρώτα 45 λεπτά στη Λάρισα ήταν το χειρότερο ημίχρονο του πρωταθλήματος, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα (ο ρέφερι Παπαδόπουλος δεν ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για αποβολή και παικτών των γηπεδούχων), 2 τελικές με σουτ για την ΑΕΛ και 1 για τον Παναθηναϊκό (ένα φάουλ που βρήκε στο τείχος...).

Μόνον η φανέλα που τύπωσαν οι γηπεδούχοι με το μήνυμα για τους πρόσφυγες (αδιαφορώντας για την ακατανόητη απαγόρευση της Superleague) ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο.

3997345


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Πιο επιθετικά μπήκε η ΑΕΛ και κατάφερε για ένα 20λεπτο να πιέσει την εστία του Παναθηναϊκού χάνοντας όμως δύο καλές ευκαιρίες με Τέλετιτς και Ντοντό, πριν απαντήσουν οι «πράσινοι» με τον Μάρκους Μπεργκ, επίσης δύο φορές να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, από πάσες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου (μπήκε μαζί με τον Λέτο στο ματς).

3997657


(Η κεφαλιά ευκαιρία του Ντοντό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

3997646


(Δύο ευκαιρίες για τον Μπεργκ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Στο 81 ο Ζέκα αποβλήθηκε καθώς ο διαιτητής Παπαδόπουλος ενημερώθηκε για εκτός φάσης κτύπημα του στον Αναστασόπουλο ( ανάλογα με το τι θα γραψει ο ρέφερι στο φύλλο αγώνα, κινδυνεύει με τιμωρία 3 αγωνιστικών + 1 επειδή είναι αρχηγός και μπορεί να χάσει το ντέρμπυ με την ΑΕΚ, που θα είναι το 3ο κατά σειρά ματς τη νέα χρονιά στα εξ αναβολής παιχνίδια μετά τον Πλατανιά εκτός και την Κέρκυρα εντός). Η ΑΕΛ επιχείρησε για ένα γκολ, στην μοναδική φάση όμως που έκανε από κόρνερ, την κεφαλιά του Φάρκας στο 90, σταμάτησε ο Χουλτ στην γραμμή, ενώ και ο Λέτο είχε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να σκοράρει.

3997660


(Αποβλήθηκε στο 81 ο Ζέκα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο βαθμός της ισοπαλίας απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό από την κορυφή (είναι 2ος μαζί με την Ξάνθη), με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αφήνει σαφέστατες αιχμές, που αρχικά όλοι θεώρησαν ότι αφορούσαν τον προκάτοχό του και την προετοιμασία στην φυσική κατάσταση, αλλά στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι δεν αναφερόταν σε αυτούς που έφυγαν, αλλά αυτούς που έμειναν και ποδοσφαιριστές, που βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, προαναγγέλοντας αλλαγές.

3997688


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

«Δεν είχαμε ενέργεια, πάρα πολλή κούραση. Θέλω να πω κάτι. Ξέρω πολύ καλά σε τι κατάσταση είναι αυτά τα παιδιά, ξέρω πόσο κούραση έχουν επάνω τους, ξέρω ότι προσπάθησαν παρόλο που δεν ήταν σήμερα καλοί. Για αυτούς που έπαιξαν σήμερα τους δίνω συγχαρητήρια, όχι για την απόδοση, αλλά για την προσπάθεια, που κάνανε. Όμως στην ομάδα πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα και το κυριότερο είναι να κάνουμε ένα γκρουπ, το ρόστερ όλο, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Δυστυχώς τα παιδιά αυτά σήμερα θα ήθελαν και άλλη βοήθεια, που κάποιοι δεν τους την έδωσαν. Αυτό θα το φτιάξουμε τις επόμενες ημέρες, να είστε σίγουροι για αυτό» ήταν η ακριβής δήλωσή του στην κάμερα της Nova.

3997608


(Έξαλλος ο Ουζουνίδης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

«Τα έχω συζητήσει με τον πρόεδρο, είπαμε για 3-4 παίκτες, αλλά ίσως χρειαστούμε παραπάνω. Δεν αναφέρομαι στην ποιότητα, αλλά στη διάθεση. Τι να το κάνω αν είναι καλοί παίκτες; Θέλω ποδοσφαιριστές που θα δίνουν το 100% και θα βοηθούν την ομάδα. Δεν είχαμε καλή απόδοση όπως σας είπα και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο, που μπορούσαμε με βάση την εικόνα μας» ήταν το ξέσπασμα που ακολούθησε στη Συνέντευξη Τύπου.

Άλωσε τη Λιβαδειά ο Πανιώνιος

Με δύο πρώην παίκτες του Λεβαδειακού, Κόρμπο και Μπεν (είχε και σουτ στο δοκάρι στην φάση του γκολ του αρχηγού των κυανέρυθρων), να σκοράρουν (και να μην πανηγυρίζουν) ο Πανιώνιος πέρασε με το εμφατικό 4-1 από την έδρα του Λεβαδειακού και επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και έφτασε στους 21 πόντους τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα και μπορούν απλά να διαμαρτυρηθούν για το γκολ του Μασούντ (το 1-3) καθώς έχει κάνει προβολή μετά το σουτ και έχει συμμετοχή στην φάση ο Φούντας, που ήταν οφσάιντ.

3997252


(Ο Κόρμπος μόλις έχει σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Δραματικό φινάλε στο Καυτανζόγλειο

Σε ένα παιχνίδι, που δεν είχε πολλές φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά (Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης δεν σκόραραν στις φάσεις που δημιούργησαν με Περόνε και Ιωαννίδη), η δράση κορυφώθηκε στο τελευταίο 20λεπτο.

Δοκάρι στο 74 για τον «γηραιό» ο Λεοζίνιο, γκολ ο Κυριακίδης, από ασσίστ του Περόνε (που όμως ήταν οφσάιντ όταν δέχθηκε την μπάλα) και 2ο δοκάρι για τον Ηρακλή από απόκρουση του Ιγκλέσιας.

3997382


(το 1-0 του Ηρακλή - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Στο 89 ο Μπέρτος από απόκρουση έβαλε το κορμί του και τα χέρια του μπροστά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και ο Σιδηρόπουλος (που δεν θεώρησε ότι υπάρχει φάουλ), κατέλογισε παράβαση ακριβώς στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, καθώς ο Νταναρούμα πάτησε εκτός περιοχής για την επαναφορά της μπάλας.

3997393


(Η ισοφάριση του Μπέρτου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Όμως ο Ιταλός πορτιέρο με απίθανη διπλή απόκρουση κράτησε το τελικό 1-1, που δεν έκανε πάντως καμμιά από τις δύο ομάδες να χαμογελάσει.

3997432


(Απαρηγόρητος στο 95 ο Περόνε - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η 15η αγωνιστική

Σάββατο 17/12
Βέροια-Ξάνθη 0-4
Πλατανιάς-Ατρόμητος 3-0
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5

Κυριακή 18/12
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (61 Σεμπά, 83 Καρντόσο, 85 Φιγκέιρας / 52 Κούσας)
Ηρακλής-Αστέρας Τρ. 1-1 (76 Κυριακίδης / 89 Μπέρτος)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-4 (42 Γιακουμάκης / 36 Ρισβάνης, 44 Κόρμπος, 50 Μασούντ, 65 Μπεν)
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-0

Δευτέρα 19/12
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

Η βαθμολογία (12 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 31
2. Ξάνθη 22
3. Παναθηναϊκός 22
4. Πανιώνιος 21
5. ΑΕΚ 19 (11 αγ.)
6. ΠΑΣ Γιάννινα 17 (11 αγ.)
7. Ατρόμητος 17
8. ΠΑΟΚ 17
9. Παναιτωλικός 15
10. Πλατανιάς 14
11. Κέρκυρα 12
12. Λεβαδειακός 12
13. Αστέρας Τρ. 12
14. ΑΕΛ 10
-----------------------------
15. Βέροια 8
16. Ηρακλής 7

Διαβάστε ακόμη

Superleague: νίκη στο τέλος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ