ΣΠΟΡ

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε η πρωταθλήτρια του τέννις Πέτρα Κβίτοβα

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε η πρωταθλήτρια του τέννις Πέτρα Κβίτοβα
Reuters / David W Cerny / File Photo

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του αθλητισμού η είδηση της δολοφονικής επίθεσης άγνωστου στο σπίτι της Τσέχας πρωταθλήτριας του τέννις, Πέτρα Κβίτοβα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό της χέρι.

Η Κβίτοβα ήταν στο σπίτι της στην πόλη Προστεγιόφ, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα με μαχαίρι, που επιχείρησε να την ληστέψει και εκείνη αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό της χέρι (το "καλό" της), ενώ ο ληστής διέφυγε με την λεία του, που ήταν μόλις 5.000 τσεχικές κορώνες, που αντιστοιχούν σε 185€! Η Αστυνομία έχει εξαπολύχει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

2016 12 20T114121Z 1779265279 RC17EE581140 RTRMADP 3 TENNIS KVITOVA


(Πηγή: Reuters / David W Cerny / File Photo)

Η 26χρονη τεννίστρια έχει κατακτήσει 2 φορές το Γουίμπλεντον (2011 και 2014) και πριν λίγες ώρες είχε αποσυρθεί από τους αγώνες της εθνικής ομάδας με πρόβλημα στο πόδι, για αυτό και ήταν στο σπίτι της. Με μια ανάρτησή της στο Facebook ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι ο τραυματισμός της είναι πολύ σοβαρός και παρακάλεσε για την απαραίτητη διακριτικότητα των ΜΜΕ στην προσπάθεια για αποκατάστασή της.

«Σας ευχαριστώ για τα ζεστά σας μηνύματα. Όπως, ίσως, ήδη γνωρίζετε, σήμερα δέχτηκα επίθεση με μαχαίρι από ένα άτομο στο διαμέρισμα μου . Στην προσπάθεια να προστατέψω τον εαυτό μου, τραυματίστηκα σοβαρά στο αριστερό μου χέρι. Είμαι σοκαρισμένη, αλλά τυχερή, που είμαι ζωντανή. Ο τραυματισμός είναι σοβαρός και θα πρέπει να επισκεφτώ ειδικούς, αλλά αν κάτι είναι γνωστό για τον χαρακτήρα μου είναι ότι είμαι δυνατή και θα το παλέψω. Σας ευχαριστώ ξανά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Από δω και πέρα θα επιθυμούσα λίγη διακριτικότητα, όσο θα επικεντρώνομαι στην ανάρρωσή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ