ΣΠΟΡ

Euroleague: πρώτη προπόνηση με τον Παναθηναϊκό ο Τζεντίλε

Euroleague: πρώτη προπόνηση με τον Παναθηναϊκό ο Τζεντίλε
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Την ευκαιρία να προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα, είχε ο Αλεσσάντρο Τζεντίλε, παραμονή του κρίσιμου αγώνα του Παναθηναϊκού Superfoods με την Μπασκόνια την Παρασκευή για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Την ώρα που οι νέοι του συμπαίκτες έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο Μιλάνο και κέρδιζαν την προηγούμενη ομάδα του, την Αρμάνι, την Τετάρτη το βράδυ, ο ίδιος ήταν στην Αθήνα. Ο Αλεσσάντρο Τζεντίλε έχοντας ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις και τα τυπικά της μετακίνησης του στους "πράσινους", περίμενε υπομονετικά για την πρώτη του προπόνηση.

4001073


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Αυτή έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Πέμπτη το απόγευμα, ενόψει του αγώνα με την Μπασκόνια, που μπορεί να εδραιώσει τον Εξάστερο στην "προνομιούχο" 4άδα (λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που δίνουν οι 4 πρώτες θέσεις στα νοκ άουτ) της Euroleague, παρότι ο ίδιος δεν μπορεί να αγωνιστεί.

4001043


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο Τζεντίλε θα έχει δικαίωμα να φορέσει τα "πράσινα"στην Ευρώπη, στην 16η αγωνιστική και πρώτη του β γύρου, κόντρα στον Ολυμπιακό. Μπορεί όμως να αγωνιστεί κανονικά στην Α1 άμεσα, ακόμη και στο ματς με το Ρέθυμνο την Δευτέρα, αφού είναι κοινοτικός και ο Παναθηναϊκός έχει μόνον 4 Αμερικανούς και κανένα από τους 2 κοινοτικούς (που επιτρέπονται) στο ρόστερ του, στον α γύρο του Ελληνικού πρωταθλήματος.

4001045


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Μιλώντας για το ματς με την Μπασκόνια, ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στον Ιταλό: «Θα δούμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ. Δεν μπορούμε να τον έχουμε πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και θα δούμε μέρα με την ημέρα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε ενόψει του επόμενου αγώνα».

4001053


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Η Μπασκόνια έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα σε όλες τις θέσεις. Ο Λάρκιν και ο Μπομπουά έχουν τα κλειδιά της ομάδας όπως και ο Μπαρνιάνι. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πολύ συγκεντρωμένοι γιατί πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπασκόνια κάνει έως τώρα εξαιρετική σεζόν, όμως τώρα παίζουμε στο ΟΑΚΑ και ελπίζουμε πως θα έχουμε φοβερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο και θα παίξουμε καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ