ΣΠΟΡ

Η ΔΟΕ κινείται πειθαρχικά εναντίον Ρώσων αθλητών

Η ΔΟΕ κινείται πειθαρχικά εναντίον Ρώσων αθλητών
Reuters / Issei Kato / File Photo

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε ποινικές διώξεις 28 Ρώσων αθλητών, μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος συγκάλυψης ντόπινγκ από την επιτροπή Μακλάρεν.

Οι 28 αυτοί Ρώσοι αθλητές αγωνίστηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014 και η υπόθεσή τους δεν συγχέεται με χρήση αναβολικών, αλλά αφορά την παραποίηση των δειγμάτων, που έδωσαν και τα ονόματα τους είναι στις λίστες που παρέδωσε η ανεξάρτητη επιτροπή Μακλάρεν στη ΔΟΕ (και προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται για νομικούς λόγους).

Οι Ρώσοι αυτοί αθλητές θεωρείται ότι είχαν άμεση συμμετοχή στο κύκλωμα συγκάλυψης της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, το οποίο η Επιτροπή αποκάλυψε και κατηγόρησε για εμπλοκή ακόμη και της επίσημες Ρωσικές Αρχές. Προέκυψαν από μια μεγαλύτερη λίστα 95 αθλητών, που ερεύνησε η Επιτροπή και είναι πιθανόν να διωχθούν στην συνέχεια και για χρήση αναβολικών, μετά από επανέλεγχο των δειγμάτων τους στα εργαστήρια της Λωζάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλοι 27 Ρώσοι αθλητές, που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 (Πεκίνο) και 2012 (Λονδίνο) έχουν ήδη τιμωρηθεί από την ΔΟΕ, μετα από επανέλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ