ΣΠΟΡ

Νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ο Νίκος Λυμπερόπουλος

Νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ο Νίκος Λυμπερόπουλος
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αντικαθιστώντας τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και επιστρέφοντας στο «τριφύλλι» μετά το 2003. Επιστροφή και για τον Τάκη Φύσσα, ως διευθυντή των Ακαδημιών.

Το τελικό ραντεβού με το Γιάννη Αλαφούζο έγινε το πρωί της Τετάρτης, στο οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά οι όροι της συνεργασίας του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον Παναθηναϊκό και οι αρμοδιότητες του, καθώς ο Λύμπε δεν θα ήθελε να έχει διακοσμητικό ρόλο. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα Παρασκευή.

Μαζί με τον Κώστα Αντωνίου ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο βασικοί υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τελικά ήταν αυτός, που «κέρδισε την κούρσα».

3614717


(Ο Λυμπερόπουλος με Βόκολο (αρ.) και Βαζέχα (δ) -Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει μετά από 13,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1975 νέος τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου συνεργασίας με την ομάδα:

«Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την ευκαιρία που μου δίνει. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω το σύλλογο να επιτύχει τους στόχους του».

2649017


(Ο Ουζουνίδης αγκαλιλαζει τον Λυμπερόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / Γ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ)

Ο Λυμπερόπουλος φόρεσε 186 φορές την φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1996 έως το 2003 και θα ξαναβρεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και με τον οποίο καλείται τώρα να συνεργαστεί από ένα διαφορετικό πόστο. Ήδη είχαν την πρώτη τους συνεργασία, ώστε να τρέξουν τα θέματα αποδεσμεύσεων, αλλά και της μετεγγραφικής ενίσχυσης της ομάδας.

Ο Λύμπε διετέλεσε τεχνικός διευθυντής και στην ΑΕΚ για ένα χρόνο (2013-14), ενώ έχει διατελέσει και μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Επίσης στον Παναθηναϊκό επιστρέφει και ο Τάκης Φύσσας, αυτή την φορά για να αναλάβει τις Ακαδημίες του συλλόγου μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Γιάννη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τάκη Φύσσα, ο οποίος θα είναι ο νέος διευθυντής της ακαδημίας του συλλόγου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Σαμαρά, τον οποίο η οικογένεια του Παναθηναϊκού ευχαριστεί για την πολυετή προσφορά του και εύχεται καλή συνέχεια στο επόμενο επαγγελματικό βήμα του.

Ο Τάκης Φύσσας επιστρέφει για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη ήταν ως ποδοσφαιριστής το 2007, μετά από την πρώτη θητεία του που ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2003. Η δεύτερη ως διευθυντής ποδοσφαίρου τον Αύγουστο του 2014 θέση που διατήρησε έως τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο νέος διευθυντής ακαδημίας του συλλόγου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Η τιμή που μου γίνεται να αναλάβω αυτή τη θέση είναι σημαντική. Οι αναπτυξιακές ηλικίες είναι μοναδικές έχοντας να κάνουν με παιδιά, γι’ αυτό έχω την υποχρέωση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ