ΣΠΟΡ

Ποδοσφαιριστής της Μπιλμπάο διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 21 ετών

Ποδοσφαιριστής της Μπιλμπάο διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 21 ετών
Twitter / CheGiaevara

Σοκ στην ισπανική - και όχι μόνο - ποδοσφαιρική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο μόλις 21 ετών αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο Γεράι, διαγνώσθηκε με καρκίνο στους όρχεις.

Οι δημοσιογράφοι δεν περίμεναν να ακούσουν αυτό που θα τους ανακοίνωναν ο πρόεδρος της Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια κι ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του συλλόγου στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

«Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας, Γεράι, υπεβλήθη χθες σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έχει όγκο στους όρχεις. Σε πρώτη φάση, θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του δεξιού όρχεως την επόμενη εβδομάδα. Ο Γεράι είναι δυνατός, ψύχραιμος και δείχνει πόσο ώριμα αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδου. Είναι επίσης αισιόδοξος, όπως κι εμείς», δήλωσε ο Ουρούτια σύμφωνα με την εφημερίδα As.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έκανε φέτος το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Αθλέτικ και οι πολύ καλές του εμφανίσεις «ανάγκασαν» τον Ερνέστο Βαλβέρδε να του δώσει αρκετές ευκαιρίες με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μετρά 17 συμμετοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ