ΣΠΟΡ

Με νίκη γύρισε στα κορτ ο Ρότζερ Φέντερερ

Με νίκη γύρισε στα κορτ ο Ρότζερ Φέντερερ
Getty Images / Paul Kane

Το 2017 θα είναι η χρονιά των μεγάλων επιστροφών στο τέννις και ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε την αρχή στο Περθ και στην πρεμιέρα του Hopman Cup νικώντας εύκολα τον αντίπαλο του.

Οι φίλοι του τέννις ανέμεναν με αγωνία την επιστροφή του Φέντερερ μετά την απόσυρσή του στα μέσα της σεζόν (τον Ιούλιο και τον ημιτελικό του Wimbledon με τον Ράονιτς) λόγω τραυματισμού και η ανακοίνωση της συμμετοχής του στο Hopman Cup, τον πρόδρομο του Australian Open, είχε κάνει τον κόσμο να συρρέει ακόμη και στις προπονήσεις του στο Περθ.

GettyImages 630787824


(Πηγή: Getty Images / Paul Kane)

(6 χιλιάδες φίλαθλοι στην προπόνηση του Ρότζερ Φέντερερ)

Αλλά και ο πρώτος του αγώνας μετά από 6 μήνες ήταν ένα μάθημα τέννις, που παρακολούθησαν σχεδόν 14.000 άνθρωποι (ο μεγαλύτερος αριθμός φιλάθλων στην ιστορία του τουρνουά), αφού από το πρώτο κιόλας σερβίς του κόντρα στον Ντάνιελ Έβανς της Μεγάλης Βρετανίας φάνηκε ότι έχει το πάνω χέρι.

Ο Φέντερερ κράτησε το σερβίς του στο πρώτο σετ και κέρδισε με 6-3 και στο 2ο άρχισε με μπρέικ νικώντας έτσι εύκολα με 6-4 (σε μόλις 62 λεπτά) κάνοντας το 1-0 για την Ελβετία.

Στο τουρνουά, που θα ολοκληρωθεί στις 7/1, συμμετέχουν μεικτά ζευγάρια από 8 χώρες, χωρισμένα σε δύο γκρουπ, με τους πρώτους του κάθε ομίλου να διεκδικούν το τρόπαιο.

GettyImages 630787894


(Πηγή: Getty Images / Paul Kane)

Ο Φέντερερ συγκροτούν μαζί με την Μπέντσιτς την ομάδα της Ελβετίας, στο πρώτο γκρουπ με αντιπάλους την Γαλλία (Μλαντένοβιτς-Γκασκέ), τη Γερμανία (Πέτκοβιτς-Ζβέρεβ) και τη Μεγάλη Βρετανία (Γουάτσον-Έβανς). Στο β όμιλο είναι η νικήτρια ομάδα της περυσινής διοργάνωσης Αυστραλία, με το Νικ Κύργιο και την Ντόρις Γκαβρίλοβα, και αντίπαλοι τους η Τσεχία (Χραντέσκα-Πάβλασεκ), η Ισπανία ( Αρουαμπαρενα-Λόπεθ) και οι ΗΠΑ (Βαντεβέγκε-Σοκ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ