ΣΠΟΡ

Champions League Basket: εκτός έδρας ήττες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Champions League Basket: εκτός έδρας ήττες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Ήττα της ΑΕΚ από την Σάσαρι EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Μετά τον Άρη την Τρίτη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γνώρισαν επίσης την ήττα για την 11η αγωνιστική του Basket Champions League και πλέον δεν έχουν ελπίδες για απ' ευθείας πρόκριση από τους ομίλους τους.

Στην Ιταλία η ΑΕΚ έκανε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Σάσαρι και παρά την αντεπίθεσή της στο β μέρος ξόδεψε τις ευκαιρίες, που είχε στο τέλος να ισοφαρίσει ή να πάρει ακόμη και τη νίκη. Στο 75-72, Ντίξον και Γουίλιαμς έχασν ελεύθερο τρίποντο μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ενώ στα 5'' με την ιταλική ομάδα στο 79-78 (από δύο μαζεμένα τρίποντα του Λαρεντζάκη και του Σάκοτα), η Ένωση έπαιξε καλή άμυνα, αλλά στην δική της επαναφορά έκανε λάθος (ο Ούκιτς πάτησε γραμμή και στη συνέχεια τον έσπρωξε οπαδός της Σάσαρι, που συνελήφθη) και δέχθηκε και μία εύστοχη βολή για το τελικό 80-78.

3966245


(Ντίξον και Ζντόβτς - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Η ομάδα του Ζντοβτς είναι πλέον 4η με ρεκόρ 6-5 και δεν προλαβαίνει σε τρεις αγώνες που απομένουν την 2η Λούντβιγκσμπουργκ, που είναι στο 8-3. Πάντως υπάρχει γκρίνια καθώς και πάλι οι παίκτες του Δικέφαλου "έσπασαν" τα καλάθια με 10/32 3π. και 20/37 2π. και οι δύο επόμενοι αγώνες με τον Άρη για την Α1 και τον ημιτελικό Κυπέλλου μπορεί να φέρουν εξελίξεις και στην τεχνική ηγεσία (ο Ζντοβτς είχε και πάλι μια στιγμή έντασης στον πάγκο με τον Μαυροειδή να ακούει τα παράπονά του και να δέχεται και ένα πατρικό χαστούκι στο πρόσωπο).

Ανέτοιμος φάνηκε στο ντεμπούτο του ο Ελονού, που πάντως είναι σαφώς πιο ποιοτικός από τον Φόλκερ κάτω από τα καλάθια. Δεν αγωνίστηκε ο Μιλόσεβιτς με ενοχλήσεις στο πόδι και θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος κόντρα στον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 51-42, 64-60, 80-78.

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό πρώτο ημίχρονο στην Γαλλία απέναντι στην Βιλερμπάν με τον Κλάντον να είναι κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα (μάζεψε 10 ριμπ. στην πρώτη περίοδο) με 11π. και 19 ρ. και τον Μακ Φάντεν να προσθέτει 17 πόντους στο ντεμπούτο του, όμως στο β μέρος υποτάχθηκε στην ποιότητα των γηπεδούχων.

Έβαλε μόλις 23 πόντους και έχασε με μεγάλη διαφορά (70-56) και πλέον ο Δικέφαλος είναι 5ος στον όμιλο του με ρεκόρ 5-6 και δύο νίκες μακριά από την 4η Βέντσπιλς.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-33, 53-47, 70-56

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ