ΣΠΟΡ

Aus OPEN: αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, προχωρά η Γραμματικοπούλου

Aus OPEN: αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, προχωρά η Γραμματικοπούλου
Γραμματικοπούλου και Τσιτσιπάς στην Μελβούρνη Instagram / @ valentini.gr

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τουρνουά Grand Slam στο τέννις του 2017, το Australian OPEN, έχει ξεκινήσει με Ελληνική παρουσία στα προκριματικά από τους Τσιτσιπά και Γραμματικοπούλου, εν αναμονή της κλήρωσης της Μαρίας Σάκκαρη στο κυρίως ταμπλό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο Grand Slam τουρνουά της senior πλέον καριέρας του πέτυχε την πρώτη του νίκη με 2-0 σετ επί του Αυστραλού Φαν Πεντερζιλ (6-2, 6-1) αλλά πριν λίγες ώρες υποτάχθηκε στον Αμερικανό Φρατάντζελο (ν. 115 στον κόσμο) χάνοντας με 2-1 σετ (6-4, 1-6, 3-6).

3998443


(Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην γιορτή του ΠΣΑΤ με τον συνάδελφο Παύλο Γερακάρη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής (ολοκληρώνοντας την παρουσία του στα Juniors στο ν.1 του κόσμου και πλέον είναι στο 205 του ATP) ευχαρίστησε με ανάρτησή του όλους τους ομογενείς της Μελβούρνης, που βρέθηκαν στο πλευρό του.

New entry η Γραμματικοπούλου

Η 2η Ελληνική παρουσία στο τουρνουά ήταν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, νούμερο 210 στον κόσμο, που επίσης έκανε την πρώτη της νίκη με ισχυρότερη αντίπαλο, την Σέρβα Στογιάνοβιτς (ν.140 στην WTA!).

https://www.instagram.com/p/p

Η 20χρονη πρωταθλήτρια από το Κιλκίς νίκησε με 2-1 σετ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (3-6, 6-2, 6-0) και τα ξημερώματα (02.00) θα αντιμετωπίσει στον 2ο αγώνα της την Γιαπωνέζα Χοζούμι, που είναι στο επίπεδό της (ν. 219) και με νίκη της μπορεί να διεκδικήσει παρουσία στο κυρίως ταμπλό (καθώς θα παίξει μετά στο γ γύρο, που δίνει πρόκριση).

Η ώρα της Σάκκαρη

Την ίδια περίπου ώρα θα γίνει και η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά με την παρουσία για πρώτη φορά απ ευθείας της Μαρίας Σάκκαρη.

sakkari6 issei kato reu


(Πηγή: Reuters / Issei Kato)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την καταπληκτική περυσινή της παρουσία στα τουρνουά Grand Slam (2o γύρο Aus OPEN, Wimbledon και 1ο γύρο στο US OPEN) και στους υπόλοιπους διεθνείς αγώνες είναι πλέον στο νούμερο 94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όλα τα μάτια στον Φέντερερ

Στην κλήρωση πάντως όλοι αναμένουν να δουν σε ποιο «δρόμο» θα βρεθεί ο Ρότζερ Φέντερερ, που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, αλλά στο νούμερο 17.

2017 01 12T023010Z 936266376 RC1BD294E500 RTRMADP 3 TENNIS OPEN MELBOURNE


(Ο Φέντερερ προκαλεί "τρόμο" - Πηγή: Reuters / David Grey)

Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε ντέρμπυ και μάλιστα νωρίς στο τουρνουά, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά ο Άντι Μάρεϊ μπαίνει στο τουρνουά από το νούμερο 1, επομένως αποφεύγει μέχρι τον τελικό το Νόβακ Τζόκοβιτς, που είναι στο 2 και πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο κερδίζοντας τον Σκωτσέζο. Οι 5 πρώτοι: Μάρεϊ, Τζόκοβιτς, Ράονιτς, Βαβρίνκα, Νισικόρι.

Και στις γυναίκες η Αντζελίκ Κέρμπερ θα υπερασπιστεί τον τίτλο της από το νούμερο 1 πια, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς θα επιχειρήσει την αντεπίθεση της από το νούμερο 2. Η 5άδα στις γυναίκες: Κέρμπερ, Σ. Γουίλιαμς, Ραντβάνσκα, Χάλεπ, Πλισκόβα.

Το τουρνουά ξεκινά την Δευτέρα 16/1 και ολοκληρώνεται στις 29/1, ενώ το Σάββατο είναι καθιερωμένη «ημέρα παιδιού», με την παρουσία χιλιάδων μικρών φίλων του τέννις και μοναδικών χάπενινγκς από τους κορυφαίους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ