ΣΠΟΡ

Aus OPEN: αντίπαλο στα μέτρα της η Σάκκαρη στην κλήρωση

Aus OPEN: αντίπαλο στα μέτρα της η Σάκκαρη στην κλήρωση
Reuters / Issei Kato

Με βατό αντίπαλο θα ξεκινήσει την παρουσία της στο κεντρικό ταμπλό του Australian OPEN η Μαρία Σάκκαρη, μετά την κλήρωση που έγινε στην Μελβούρνη. Αποκλείστηκε η Γραματικοπούλου.

Η Σάκκαρη είναι στο νούμερο 94 της παγκόσμιας κατάταξης και κληρώθηκε στον "δρόμο" της Ραντβάνσκα. Ο πρώτος της αντίπαλος θα είναι η Ανέτ Κονταβέιτ από την Εσθονία και νούμερο 120 στον κόσμο. Μια κλήρωση στα μέτρα της, ώστε να πετύχει τη 2η νίκη της στο τουρνουά (μετά την περυσινή), και εφόσον τα καταφέρει, θα βρει στον δρόμο της τη νικήτρια του ζευγαριού Κορνέ (ν.31)-Ζορζ (ν.197) από την Γαλλία.

sakkari3 Issei Kato reu


(Πηγή: Reuters / Issei Kato)

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (ν.210) δεν τα κατάφερε απέναντι στην Γιαπωνέζα Χοζούμι (ν.219), κυνηγώντας την 2η νίκη της, (ώστε να διεκδικήσει στον τρίτο αγώνα της την συμμετοχή της και εκείνη στο κεντρικό ταμπλό) καθώς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-1).

Η κλήρωση των μεγάλων

Στα δύσκολα έπεσε ο κάτοχος του τίτλου στους άνδρες Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Ισπανό Φερνάντο Βερδάσκο, που παραλίγο να τον κερδίσει στη Ντόχα (5 ματς πόιντς), ενώ πέρυσι είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο του Aus OPEN τον Ράφα Ναδάλ. Ο Νόλε δυνητικά θα βρει στο δρόμο του (εφόσον επιβεβαιώνονται τα προγνωστικά) τον Ντιμιτρόφ στους 16, αλλά και τον Ράονιτς στον ημιτελικό. Στον δικό του δρόμο είναι και ο Ράφα Ναδάλ, με τον οποίο όμως μπορεί να συναντηθεί στα ημιτελικά (αφού ο Ισπανός θα έχει πρώτα να αποκλείσει τον Ράονιτς).

Κεντρικό πρόσωπο στην κλήρωση των ανδρών ήταν και ο Ρότζερ Φέντερερ, που μπήκε στ ταμπλό από το ν.17, και άπαντες περίμεναν να δουν σε ποιο "δρόμο" θα βρεθεί και πότε θα έχουμε ντέρμπυ στο τουρνουά. Ο Ελβετός ήταν τυχερός στους δύο πρώτους γύρους καθώς θα αντιμετωπίσει αντίπαλο από αυτούς, που θα προκριθούν από τα προκριματικά. Τα δύσκολα αρχίζουν μετά με Τόμας Μπέρντιχ λογικά στον γ γύρο, Κέι Νισικόρι στο δ, Άντι Μάρεϊ στα προημιτελικά και Σταν Βαβρίνκα στα ημιτελικά.

Στις γυναίκες η κάτοχος του τροπαίου και νούμερο 1, Αντζελίκ Κέρμπερ πήρε στην δική της πλευρά την Σιμόνα Χάλεπ, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς την Άγκνιες Ραντβάνσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ