ΣΠΟΡ

Champions League Basket: νίκη η ΑΕΚ στο Βελιγράδι, ήττες για Άρη & ΠΑΟΚ

Champions League Basket: νίκη η ΑΕΚ στο Βελιγράδι, ήττες για Άρη & ΠΑΟΚ
EUROKINISSI / MOTION TEAM

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων στο Champions League του Basket η ΑΕΚ νίκησε στο Βελιγράδι και κυνηγά την 2η θέση του ομίλου της, με λίγες πάντως ελπίδες για να αποφύγει τον α γύρο των Play Offs. Άρης και ΠΑΟΚ έχασαν, με τους "κίτρινους" να περιμένουν να μάθουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στον α γύρο των play offs, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει μέχρι τέλους, για να δει εάν θα περάσει από τον δικό του όμιλο.

Ο Ούκιτς με 13 πόντους και 8 ασ. ήταν ο καθοριστικός για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Παρτιζάν με 65-69 μέσα στο Βελιγράδι, βάζοντας τα μεγάλα σουτ στο τέλος (παρότι η ΑΕΚ έχασε και πάλι μια μεγάλη διψήφια διαφορά που είχε πάρει). Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με Παρτίζαν και Λούντβιγκσμπουργκ και κρατά στα χέρια της τη δεύτερη θέση (υπερτερεί στις ισοβαθμίες).

Αν η ΑΕΚ νικήσει την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ στο φινάλε της πρώτης φάσης (25/1) θα τερματίσει πίσω από την πρώτη Μπεσίκτας και θα έχει ελπίδες για απευθείας πρόκριση στους «16» (μόνον η Μπάνβιτ είναι σίγουρα στις τρεις καλύτερες δεύτερες, ενώ υπάρχουν 2 ομάδες στο 9-4 από τους άλλους ομίλους).

(Πηγή: You Tube / Basketball Champions League)

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στην 2η και 3η περίοδο και έχασε στην Θεσσαλονίκη από την Όλντενμπουργκ 79-82 (οι Γερμανοί κυνηγούν την 2η θέση) και πλέον διακινδυνεύει ακόμη και την πρόκριση του στην επόμενη φάση. Το ματς με την Βέντσπιλς θα είναι κομβικό, αφού με 2η νίκη του θα την προσπεράσει στην βαθμολογία (με ρεκόρ και οι δύο 7-7) και από την 4η θέση θα συνεχίσει σίγουρα.

Αλλιώς, με ήττα θα πρέπει να περιμένει να δει αν θα είναι στους 4 καλύτερους πέμπτους (αυτή την στιγμή η Οστάνδη έχει χειρότερο ρεκόρ με 5-8, και οι άλλοι τέσσερεις είναι στο 6-7.

(Πηγή: You Tube / Basketball Champions League)

Από την στιγμή που έχασε και την ένσταση για το ματς με την Μπάνβιτ, ο Άρης δεν είχε ουσιαστικά πιθανότητες για την 2η θέση και η ήττα από τους Σκαϊλάινερς με 58-64 στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη το βράδυ απλά οριστικοποίησε, ότι οι κίτρινοι θα παίξουν σίγουρα στον α γύρο των play offs.

(Πηγή: You Tube / Basketball Champions League)

Το σύστημα πρόκρισης

• Από την 1η φάση των play off «γλυτώνουν» οι πρώτοι των 5 ομίλων και οι 3 καλύτεροι «δεύτεροι» (σύνολο 8), που προκρίνονται απ ευθείας στους «16»
• Τις υπόλοιπες 8 θέσεις θα διεκδικήσουν σε νοκ άουτ ματς οι εναπομείναντες «δεύτεροι» (2 ομάδες), οι «τρίτοι» και οι «τέταρτοι» (σύνολο 10, 5+5) και οι 4 καλύτεροι «πέμπτοι» (16 ομάδες που θα παίξουν σε ζευγάρια).

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες στους 5 ομίλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ