ΣΠΟΡ

Superleague: ο Μανόλο Χιμένεθ και πάλι στον πάγκο της ΑΕΚ

Superleague: ο Μανόλο Χιμένεθ και πάλι στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Χιμένεθ επσιτρέφει στην ΑΕΚ EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Ζοσέ Μοράις μέχρι το τέλος της σεζόν αρχικά.

Από εχθές που έγινε γνωστό το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ, ως του αντικαταστάτη του Ζοσέ Μοράις, ήταν δεδομένο ότι θα επέλθει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, για να συνεργαστούν εκ νέου, 5 χρόνια μετά το «διαζύγιο» τους, τον Οκτώβριο του 2011.

3525148


(Ο Χιμένεθ στην αποχαιρετηστήρια επίσκεψη του στην προπόνηση της ΑΕΚ το 2011 - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Τότε ο Χιμένεθ είχε απευθυνθεί στους φίλους της ΑΕΚ και παρά τις κακές συνθήκες στο διαζύγιο, είχε τονίσει ότι ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος είχε επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν να βρει δίαυλο επικοινωνίας και τώρα αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να αναστρέψει το κλίμα στην ομάδα, να φέρει αποτελέσματα, αλλά και να δώσει ώθηση και στην δική του καριέρα (έχει να εργαστεί από το Μάιο του 2015, όταν έφυγε από την Αλ Ραγιάν).

3515106


(Προπόνηση της ΑΕΚ, καλοκαίρι 2011 - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα και απλά το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ οριστικοποίησε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, που θα είναι αρχικά μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν της ΑΕΚ.

4023277


(Ο Χιμένεθ το μεσημέρι στο αεροδρόμιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άμεσο συνεργάτη θα έχει (όπως και στην προηγούμενη θητεία του) τον Χεσούς Καλντερόν Μαλαγκόν, ενώ θα προσληφθεί επίσης ο γυμναστής Σεμπάστιαν Λόπεθ Μπασκόν (αντικαθιστά τον Παναγιώτη Βούλγαρη που έφυγε για την Κίνα και την ομάδα του Πογιέτ). Αναμένεται επίσης να προσληφθεί και ένας Έλληνας υπεύθυνος φυσικής κατάστασης για την στελέχωση του επιτελείου.

(κάντε κλικ στο υπερσύνδεσμο για να δείτε τα βιογραφικά των συνεργατών του Μανόλο Χιμένεθ)

Οι πρώτες δηλώσεις του Χιμένεθ

"Η ΑΕΚ δεν πεθαίνει ποτέ" ήταν το σύνθημα του Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε τους λόγους, που τον αναάγκασαν να φύγει το 2011, τόνισε ότι ήρθε να βοηθήσει την ομάδα και όχι για τα λεφτά, επανέλαβε ότι δύο ομάδες έχει στην καρδιά του, την Σεβίλλη και την ΑΕΚ και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά.

(Πηγή: You Tube / AEK FC)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ διατηρεί δικαίωμα ανανέωσης για ένα χρόνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια. Ηταν στον πάγκο της ομάδας μας από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2010-11.

Είναι γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αραάλ της Ανδαλουσίας και έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως αριστερός οπισθοφύλακας στην ομάδα της Σεβίλης (1984-97) αλλά και στην Εθνική Ισπανίας με 15 συμμετοχές τη διετία 1988-90 (με δύο αγώνες στο Μουντιάλ του ’90).

Ως προπονητής εργάστηκε αρχικά για μια επταετία (2000-07) στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλης (Sevilla Atletico) και τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε την πρώτη ομάδα στη θέση του Χουάντε Ράμος. Την οδήγησε στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ 2009-10 αλλά τον Μάρτιο του 2010 η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε.

Ακολούθησε η θητεία του στην ΑΕΚ για σχεδόν ένα χρόνο, ενώ μετά την Ελλάδα επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Ρεάλ Σαραγόσα για ενάμιση χρόνο και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ.

4023546


(Ο Χιμένεθ φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ