ΣΠΟΡ

Στίβος: το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή της Πηγής Δεβετζή

Στίβος: το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή της Πηγής Δεβετζή
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Η Πηγή Δεβετζή είχε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ, αλλά αυτή απορρίφθηκε.

Η υπόθεση αφορά την πρώτη ειδοποίηση που είχε λάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου το Νοέμβριο του 2015 και αφορούσε το θετικό δείγμα της Δεβετζή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007. Τότε η Πειθαρχική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό την αθλήτρια (ποινή που ακύρωνε τις επιδόσεις της το διάστημα 2007-09). Τόσο η IAAF όσο και η ΔΟΕ είχαν αποδεχθεί την τιμωρία της, ξεκινώντας την διαδικασία αφαίρεσης των μεταλλίων της αθλήτριας τόσο από την Οζάκα όσο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008).

Σύμφωνα με το νυν δικηγόρο της Δεβετζή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η απόφαση αυτή του ΑΣΕΑΔ οφείλεται σε ολιγωρία του προηγούμενου δικηγόρου της να καταθέσει εμπρόθεσμα την έφεση και όχι σε εξέταση κατ ουσίαν της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του κυρίου Δημητρακόπουλου

"Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ.

Δυστυχώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή και δεν εισήλθε στην εξέταση της ουσίας των λόγων της προσφυγής της Ολυμπιονίκου, που αποδείκνυαν την αθωότητά της, γιατί ο τότε δικηγόρος της την κατέθεσε εκπρόθεσμα.

Για λόγους δηλαδή τυπικούς, η Πηγή Δεβετζή απώλεσε τη δικονομική δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον των τακτικών δικαστών του ΑΣΕΑΔ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ