ΣΠΟΡ

Super League: επίθεση του Παναθηναϊκού σε NOVA και Λίγκα

Super League: επίθεση του Παναθηναϊκού σε NOVA και Λίγκα
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίζει να προχωρήσει σε κόντρα τόσο με την διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου, όσο και με τη NOVA, προαναγγέλοντας μάλιστα και την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά εναντίον του συνδρομητικού καναλιού, αλλά και να μην επιτρέψει πλέον την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος εξήγησε (μιλώντας στο Sport FM) ότι ο λόγος για τις κινήσεις αυτές, είναι τα οφειλόμενα του συνδρομητικού καναλιού προς την Λίγκα, που ανέρχονται (σύμφωνα με τους "πράσινους") στα 11 εκατ. € (!). Μάλιστα έριξε το μπαλάκι στην Superleague και τη Nova να βρεθεί λύση μέχρι τη Δευτέρα. «Δεν στρεφόμαστε κατά της NOVA. Ζητάμε διά της Λίγκας -και έτσι στρεφόμαστε και εναντίον της Λίγκας- τα οφειλόμενα από τη NOVA».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αποσύρει τον εκπρόσωπό της από τη Λίγκα και δεν θα συμμετάσχει πλέον στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Ο Παναθηναϊκός προτίθεται τη Δευτέρα 23/1/17 να εγείρει αγωγή και αντίστοιχα ασφαλιστικά μέτρα κατά της NOVA, ασκώντας πλαγιαστικά τα δικαιώματα της Super League κατά της NOVA, τόσο ως προς τη διεκδίκηση των οφειλομένων όσο και ως προς τη μετάδοση των αγώνων.».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κύκλοι του συνδρομητικού καναλιού έλεγαν ότι βρίσκονται σε καλόπιστες συζητήσεις με τη Super League με αποκλειστικό αντικείμενο την εξεύρεση λύσης για το χρονικό διάστημα παρακράτησης των ρητρών που έχουν ήδη επιβληθεί από τις αναβολές των δύο πρώτων αγωνιστικών. Και επίσης τόνιζαν ότι η Nova δεν έχει καμία συμβατική υποχρέωση απέναντι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς η Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων αφορά των Συνεταιρισμό των 16 ΠΑΕ της Super League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ