ΣΠΟΡ

WRC: ατυχήματα στο ράλυ Μόντε Κάρλο, νεκρός θεατής

WRC: ατυχήματα στο ράλυ Μόντε Κάρλο, νεκρός θεατής
Το αυτοκίνητο του Πάντον στην εκκίνηση του Ράλυ Μόντε Κάρλο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Reporter Images

Το 85ο Ράλυ Μόντε Κάρλο ξεκίνησε με ένα τραγικό περιστατικό και τον θάνατο ενός θεατή σε δυστύχημα, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, στα πρώτα στάδια του αγώνα. Το πρωί της Παρασκευής είχαμε μια ακόμη έξοδο, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στις πρώτες νυχτερινές ειδικές, όταν ο Νεοζηλανδός οδηγός Χέιντεν Πάντον και ο συνοδηγός του Τζον Κέναρντ, έχασαν τον έλεγχο του Hyundai i20 Coupe σε μια έξοδο από αριστερή στροφή και γλύστρισαν στον πάγο βγαίνοντας από τον δρόμο. Στο σημείο, που δεν επιτρεπόταν να πάνε θεατές, δυστυχώς βρισκόταν ένας 50χρονος Ισπανός, που έβγαζε φωτογραφίες.

17521928


(Το αμάξι του Πάντον λίγο πριν το ατύχημα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Reporter Images)

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος και αργότερα έγινε γνωστό ότι εξέπνευσε. Η ομάδα της Hyundai από σεβασμό απέσυρε από τον αγώνα το δίδυμο της, που με την σειρά του εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

(Πηγή: You Tube / WRC - στο 50'' δείτε τον επίσημο σχολιασμό από το WRC του συμβάντος)

Το πρωί της Παρασκευής είχαμε και 2ο ατύχημα εξαιτίας του χιονιού και του πάγου, ευτυχώς όμως δίχως τραυματισμό: ο βρετανός Κρις Μίκι με τον Ιρλανδό συνοδηγό του Πολ Μέιγκλ, επίσης δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στον δρόμο το Citroen C3, με την κάμερα του WRC να προσφέρει ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο.

Το φημισμένο ράλυ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ