ΣΠΟΡ

Super League: ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη και άνοιξε τη διαφορά

Super League: ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη και άνοιξε τη διαφορά
EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ήταν το ντέρμπυ κορυφής της 17ης αγωνιστικής στην Superleague και ο Ολυμπιακός (και με αρκετή δόση τύχης) νίκησε 2-0 την Ξάνθη, αφού ήταν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του. Άνοιξε, έτσι, ξανά τη διαφορά από τους διώκτες του.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά οι φάσεις που δημιούργησε ήταν λίγες και όχι κλασικές. Η Ξάνθη, με το γνωστό παιχνίδι της, περίμενε και κλώτσησε την ευκαιρία με το τετ α τετ του Βασιλακάκη στο 32 (σούταρε άουτ προ του Καπίνο, όπως έχει γίνει και σε άλλα ματς του Ολυμπιακού), ενώ είχε ένα ακόμη καλό σουτ με το Λουσέρο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

4025287


(Το σουτ του Λουσέρο για την Ξάνθη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Ο κόσμος δυσανασχέτησε στην ανάπαυλα, αλλά βγαίνοντας από τα αποδυτήρια η τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους. Ο Σεμπά με ωραία κίνηση από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς, με την μπάλα να χτυπά στον Σβάρνα και να καταλήγει στα δίχτυα της Ξάνθης.

4025372


(Η φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ολυμπιακός συνδύασε την κατοχή σε αυτό το β μέρος δημιουργώντας κάποιες ακόμη ευκαιρίες ενώ διαμαρτύρεται (σωστά όπως φαίνεται από το ριπλέι) για ανατροπή του Μανθάτη (μόλις είχε μπει στην θέση του Μάριν) από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 69 με τον διαιτητή Κομίνη να δίνει άουτ. Η Ξάνθη προσπάθησε αλλά δεν απείλησε ξανά.

4025429


(Η φάση της ανατροπής του Μανθάτη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο πιτσιρικάς πάντως έβαλε το πρώτο του γκολ στην μεγάλη κατηγορία στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-0, με την αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες (όπως παραδέχθηκε και ο Ρατζβάν Λουτσέσκου) να είναι η διαφορά της ομάδας του Πάουλο Μπέντο.

4025487


(Ο Μανθάτης σουτάρει γαι το 2-0 του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Δεύτερος πάλι ο Πανιώνιος

Οι κυανέρυθροι επέστρεψαν στις νίκες με αντίπαλο τον τελείως ακίνδυνο Παναιτωλικό (με το νέο του προπονητή Μάκη Χάβο να παρακολουθεί από την εξέδρα) χάρις σε γκολ του Ρισβάνη και του Καθάριου (από ένα σε κάθε ημίχρονο) για το 2-0.

4024822


(Ο Ρισβάνης μόλις έχει σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τους 42 βαθμούς, ενώ Πανιώνιος (υπερτερεί στην ισοβαθμία) και Ξάνθη είναι στους 31. Εφόσον ο Παναθηναϊκός κερδίσει στην Κέρκυρα θα τους προσπεράσει (έχει τώρα 29).

4024805


(Ο Καθάριος (ν.64) το 2ο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στον «τελικό παραμονής» Ηρακλής και Βέροια έμειναν στο 1-1, με τον «γηραιό» να προηγείται και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν μέσα σε ένα 10λεπτο.

4024724


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η 17η αγωνιστική

Σάββατο 21/1

Ηρακλής-Βέροια 1-1 (51 Στάμου / 59 Λινάρδος)
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 2-0 (25 Ρισβάνης, 54 Καθάριος)
Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 (48 αυτ. Σβάρνας, 92 Μανθάτης)

Κυριακή 22/1

ΑΕΚ-Αστέρας Τρ. (15.00)
ΑΕΛ-Πλατανιάς (17.15)
Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17.15)
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19.30)

Δευτέρα 23/1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ