ΣΠΟΡ

Super League: ντεμπούτο Χιμένεθ με άνετη νίκη της ΑΕΚ

Super League: ντεμπούτο Χιμένεθ με άνετη νίκη της ΑΕΚ
Με Μάνταλο και Πέκχαρτ η νίκη της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο "ντεμπούτο" του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ: στην πρώτη του παρουσία είχε κερδίσει 4-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα 2-0 τον κάκιστο Αστέρα Τρίπολης.

Σε ένα παγωμένο ΟΑΚΑ βρέθηκε αρκετός κόσμος, που ήθελε να δει τη νέα ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ και τελικά μόνον αυτή είδε, αφού ο Αστέρας δεν «εμφανίστηκε» καν στο γήπεδο, παίζοντας παθητική άμυνα και ολοκληρώνοντας το πρώτο 45λεπτο δίχως μία τελική προσπάθεια.

4026092


(Ο Μανόλο Χιμένεθ (αρ.) επιστρέφει στο ΟΑΚΑ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η Ένωση χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, προσπάθησε να παίξει ορθολογικά και όταν κατάφερε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα έβγαλε φάσεις. Σε μία από αυτές Ο Πέκχαρτ με εντυπωσιακή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (24), ενώ στο 38 ο Χαμντανί πρόλαβε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου.

4025999


(5 γκολ για τον Πέκχαρτ στο πρωτάθλημα - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το β μέρος ξεκίνησε με γκολ από ωραία κίνηση και σουτ εκτός περιοχής του Μάνταλου, που νίκησε το Ντοναρούμα για το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ. Ο Αστέρας ήταν τραγικός, κάνοντας μόλις ένα σουτ με τον Καλτσά στο 61 και τον Μπάρκα δύσκολα να διώχνει σε κόρνερ.

4026184


(Ο πανηγυρισμός του Μάνταλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με το Ντοναρούμα να κρατά μόνος του σε αξιοπρεπή επίπεδα το σκορ, σταματώντας εντυπωσιακά δυο φορές το Γιόχανσον (σε τετ α τετ και κεφαλιά), ενώ και ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Πάντως από το 70 και μετά και η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα, ο Αϊντάρεβιτς που μπήκε αλλαγή στο 65 δεν έκανε αισθητή την παρουσία του (ο Βάργκας μπήκε στο 87, ενω ο Γαλανόπουλος ποτέ, και ας σηκώθηκε στο 91 στην γραμμή, αφού το παιχνιδι δεν σταμάτησε). Ο δε Αστέρας τελείωσε με 10 το ματς, αφού στο 80 κτύπησε ο Γκοντό (θλάση) και ο Ελευθερόπουλος είχε κάνει τις αλλαγές του.

4026240


(Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Χιμένεθ δήλωσε ότι η νίκη ανήκει στην δουλειά του Ζοσέ Μοράις (που έστειλε μήνυμα πριν το ματς με ευχές στους παίκτες αλλά και τον Ισπανό τεχνικό) και η ΑΕΚ κρατά το τρίποντο που την έφερε στους 25 βαθμούς (όσους έχει και ο ΠΑΣ, που παίζει αύριο με τον ΠΑΟΚ) και φτιάχνει κάπως το κλίμα ενόψει της συνέχειας.

Η 17η αγωνιστική

Σάββατο 21/1

Ηρακλής-Βέροια 1-1
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 2-0
Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0

Κυριακή 22/1

ΑΕΚ-Αστέρας Τρ. 2-0 (24 Πέκχαρτ / 47 Μάνταλος)
ΑΕΛ-Πλατανιάς (17.15)
Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17.15)
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19.30)

Δευτέρα 23/1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ