ΣΠΟΡ

ΝΒΑ: την επέτειο ίδρυσης τους θα γιορτάσουν οι Μπακς του Αντετοκούνμπο

ΝΒΑ: την επέτειο ίδρυσης τους θα γιορτάσουν οι Μπακς του Αντετοκούνμπο
Για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την επιλογή του στο All Star Game Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Το Μιλγουόκι ετοιμάζεται να γιορτάσει σε λίγες ώρες (03.00 ξημερώματα Τρίτης) την επέτειο της ίδρυσής του στο NBA, υποδεχόμενο το Χιούστον και κεντρικό πρόσωπο το Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν γιορτάστηκε όπως θα ήθελαν στο Μιλγουόκι, αφού η ομάδα βρισκόταν στο "δρόμο" για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια στο Ορλάντο και το Μαϊάμι. Μάλιστα και τα δύο έληξαν με ήττα των "ελαφιών" και την ώρα που η επίσημη σελίδα του All Star Game 2017 έκανε αφιέρωμα και στον Αντετοκούνμπο, με τις 10 καλύτερες φάσεις του στη σεζόν, υπήρχε προβληματισμός στα αποδυτήρια.

Ο Giannis έστειλε το μήνυμα για συσπείρωση και ομαδική προσπάθεια και το BMO Harris Bradley Center αναμένεται να γεμίσει, ώστε οι φίλοι των Μπακς να αποθεώσουν τον Greek Freak για την επιλογή του στην βασική 5άδα της Ανατολής, αλλά και να σπρώξουν την ομάδα στη νίκη.

Μάλιστα η ημέρα είναι πολύ σημαντική στην ιστορία του συλλόγου, αφού εχθές συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από την ίδρυσή του. Στις 22/1/1968 το NBA αποφάσισε να δεχθεί την αίτηση του Μιλγουόκι και να δώσει στην πόλη το δικαίωμα να έχει ομάδα μπάσκετ.

Περισσότεροι από 40 χιλιάδες φίλαθλοι πήραν στη συνέχεια μέρος στην ψηφοφορία για το έμβλημα της ομάδας. Παρότι η πρώτη επιλογή ήταν ο "κοκκινολαίμης-Robin", πτηνό της Πολιτείας του Γουισκόνσιν, τελικά υιοθετήθηκε η 2η επιλογή, που ήταν το "ελάφι-Bucks" με τη λευκή ουρά, που είναι το επίσημο ζώο της Πολιτείας. Μάλιστα δικαιολόγησαν την απόφασή τους, λέγοντας ότι τα ελάφια είναι "γρήγορα, ευέλικτα, με καλό άλμα και πνεύμα μαχητή", στοιχεία, που θα είχε και η νέα ομάδα.

Η ομάδα του Μιλγουόκι έδωσε τον πρώτο της αγώνα στις 16/10/1968 γνωρίζοντας την ήττα από το Σικάγο με 89-84 και το 1971 θα φτάσουν στον μοναδικό τους τίτλο πρωταθήματος μέχρι σήμερα, με το δίδυμο Λου Άλτσιντορ (ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, πριν αλλάξει όνομα) και Όσκαρ Ρόμπερτσον. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενσαρκώνει πλέον τις ελπίδες της πόλης για να επανέλθει στις υψηλές πτήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ