Η Ρεάλ Μαδρίτης αφαιρεί το σταυρό από το έμβλημά της στις αραβικές χώρες
Την αφαίρεση του χριστιανικού σταυρού από το έμβλημα της αποφάσισε η Ρεάλ Μαδρίτης σε προϊόντα της ομάδας που θα πωλούνται σε έξι χώρες του Αραβικού Kόλπου.
Την απόφαση πήραν από κoινού οι Μαρδιλένοι με την εταιρεία Marka που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της φανέλας στις έξι χώρες.
Αυτό θα συμβεί εξαιτίας του μουσουλμανικού πληθυσμού σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ομάν.
Ο αντιπρόεδρος της Marka, Khaled al-Mheiri μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι αφαιρέθηκε ο χριστιανικός σταυρός από το έμβλημα λόγω πολιτιστικών ευαισθησιών.
Στο έμβλημα της Ρεάλ κυριαρχεί η βασιλική κορώνα. Στην κορυφή της βρίσκεται ο σταυρός, που είναι και η σύνδεση της ομάδας με τις παραδοσιακές αξίες των καθολικών.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί για την Ρεάλ, όταν το 2014 είχε ως σπόνσορα την Εθνική τράπεζα του Αμπου Ντάμπι.
Πάντως, το αυθεντικό έμβλημα της ομάδας, που σχεδιάστηκε το 1931, θα συνεχίσει να εμφανίζεται με το σταυρό στον υπόλοιπο κόσμο.
Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνθηκαν 240 τραπεζοκαθίσματα σε 13 επιχειρησιακές δράσεις
12:39
Εικόνες αποκάλυψης στη Ρωσία: Εκατομμύρια ακρίδες σκοτείνιασαν τον ουρανό
12:30
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 42χρονο μοτοσικλετιστή στη Μύκονο
12:20
Κλίμα συγκίνησης στην κηδεία του Λάκη Χαλκιά - Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο
12:11