ΣΠΟΡ

Τα δύο πρόσωπα του ποδοσφαίρου στα Αγγλικά γήπεδα

Τα δύο πρόσωπα του ποδοσφαίρου στα Αγγλικά γήπεδα
Οπαδοί της Σέφιλντ πηγαίνουν στο γήπεδο (Απρίλιος 2016) Getty Images / Nigel Roddis

Στην Αγγλία αποδεικνύουν καθημερινά πόσο σέβονται το ποδόσφαιρο και τι πραγματικά σημαίνει, Η Αγγλική Ομοσπονδία απέβαλε δύο ερασιτεχνικές ομάδες για επεισόδια παικτών και οπαδών στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο, αποδεικνύοντας στην πράξη πως αντιμετωπίζεις τα φαινόμενα χουλιγκανισμού, ακόμη και αν πρόκειται για ερασιτέχνες.

Περισσότερο όμως και από την απόφαση της FA ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο (και έχει γίνει viral) δείχνει το τι πραγματικά είναι το ποδόσφαιρο.

GettyImages 526514630


(Οπαδοί της Σέφιλντ πάνε στο γήπεδο - Πηγή: Getty Images / Nigel Roddis)

Το στιγμιότυπο είναι από παιχνίδι της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο ιστορικό γήπεδο του Χίλσμπορο και έχει για πρωταγωνιστή έναν μπόμπιρα και τον πατέρα του, οπαδό των "κουκουβάγιων". Ο μικρούλης πάει στο γήπεδο για πρώτη φορά και η αντίδρασή του είναι απίστευτη (!).

Βαριές ποινές από την FA

Για να προφυλάξει αυτή την εικόνα, η Αγγλική Ομοσπονδία δεν διστάζει να είναι πολύ σκληρή ακόμη και σε ερασιτεχνικές ομάδες. Η Witton Park και η Black Bull αμαύρωσαν την εικόνα του ποδοσφαίρου στην πρόσφατη αναμέτρηση τους για το Κύπελλο ερασιτεχνών με ποδοσφαιριστές, προπονητές και οπαδούς να δέρνονται αλύπητα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν σε απολογία, οι αιτιάσεις τους δεν ικανοποίησαν την Ομοσπονδία, που απλά τις απέβαλε και τις δύο από την συνέχεια της διοργάνωσης δίνοντας το παράδειγμα σε ολους τους υπόλοιπους. Και ας επρόκειτο για ερασιτεχνικό ματς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ