ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: με Ανσαριφάρντ το 1-1 του Ολυμπιακού στο Βικελίδης

Κύπελλο Ελλάδας: με Ανσαριφάρντ το 1-1 του Ολυμπιακού στο Βικελίδης
Σκόρερ στο ντεμπούτο του ο Ανσαριφάρντ EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο εντυπωσιακός Σωκράτης Διούδης και η καλά στημένη άμυνα του Άρη άντεξαν για 80 λεπτά στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο ντεμπούτο του, που έλυσε το γόρδιο δεσμό και με το 1-1 δίνει το πλεονέκτημα πρόκρισης στους ερυθρέολευκους από την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Νίκος Αναστόπουλος κράτησε αρκετούς βασικούς εκτός παιχνιδιού, καθώς ακολουθεί το ντέρμπυ της Football League με τον ΟΦΗ και επέλεξε να παίξει η ομάδα του σφιχτή άμυνα και να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα.

Ο Ολυμπιακός είχε νέα πρόσωπα τους Σισοκό, Ανσαριφάρντ και Νικολάου, που έκαναν ντεμπούτο και με σχήμα 4-4-2 (Καρντόζο μαζί με τον Ιρανό και Μπουχαλάκη- Καμπιάσο στα χαφ, Μανθάτη-Ελιονούσι στα άκρα) ξεκίνησε έχοντας κατοχή, αλλά όχι μεγάλη πίεση στην εστία του Άρη.

4028951


(ντεμπούτο για Σισοκό (αρ.) και Ανσαριφάρντ (δ) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στην πρώτη κόντρα επίθεση του Άρη, ο Ντούνης από τα δεξιά βγήκε στην πλάτη του Σισοκό (που δεν ακολούθησε Ρέτσο και Νικολάου που τραβήχτηκαν σωστά για οφσάιντ), πρόλαβε και το Νικολάου γυρίζοντας την μπάλα στο πέναλτυ, όπου πετάχτηκε ο Μιλούνοβιτς και με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ στο 13.

4028972


(Ο Μιλούνοβιτς προλαβαίνει Φιγκέιρας (ν.77) και Καπίνο για το γκολ του Άρη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το ματς στη συνέχεια ήταν ουσιαστικά Ολυμπιακός εναντίον Διούδη, με το διεθνή γκολκίπερ των κίτρινων να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις: στο 17 σε πλασέ του Σισοκό, στο 26 είδε την κεφαλιά του Καρντόζο ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του, στο 38 με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε φάουλ του Παραγουανού και στι καθυστερήσεις του ημιχρόνου γυρνώντας εντυπωσιακά το κορμί του σε κεφαλιά από το 1 μέτρο (αλλά πλάγια) πάλι του Καρντόζο.

4029144


(Η κεφαλιά του Καρντόζο που θα βγάλει δύσκολα ο Διούδης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Δεν άλλαξε η εικόνα του ματς ούτε μετά την ανάπαυλα, με τον Άρη να περιμένει και τον Μανθάτη να χάνει μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία με σουτ από το σημείο του πέναλτυ, δίπλα από το δοκάρι. Η σωστή αποβολή όμως του Ρόβα με 2η κίτρινη στο 70 άλλαξε τα δεδομένα, αφού ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες.

4029192


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Στο 76 ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Ιρανού επιθετικού του Ολυμπιακού, αλλά στο 81 η κλασική πλέον κίνηση του Φιγκέιρας στην αντίπαλη περιοχή και το γύρισμα με μία, βρήκε τον Ανασαριφάρντ με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1, νικώντας τον συμπαίκτη του πέρυσι στον Πανιώνιο.

4029226


(Ντεμπούτο με γκολ για τον Ανσαριφάρντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο κύριος Μπέντο είχε βάλει στο ματς Ανδρούτσο, Σεμπά και Μιλιβόγιεβιτς πριν το γκολ, αλλά δεν είδε να μπαίνει άλλο γκολ, αφού και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Διούδης έβγαλε εντυπωσιακά στη γωνία του φάουλ του Σέρβου ερυθρόλευκου μέσου.

4029217


(7 αποκρούσεις στο ματς για τον Διούδη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Στο σφύριγμα της λήξης υπήρξε ένταση μπροστά από τον πάγκο που βρίσκονταν ο Πάουλο Μπέντο (η αφορμή δόθηκε όταν ο Μπέντο ζήτησε το λόγο από τον 4ο γιατί δεν εκτελέστηκε το κόρνερ, που είχε παραχωρήσει στις καθυστερήσεις ο Διούδης). Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση εκτονώθηκε και οι υπεύθυνοι ασφάλειας του Ολυμπιακού μετέφεραν τον Πορτογάλο προπονητή. Το επεισόδιο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι προπονητές των δύο ομάδων να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

4029263


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση θα γίνει την Παρασκευή στις 10:30 χωρίς να ξέρουμε όλες τις ομάδες, αφού η ΕΠΟ όρισε σήμερα τα εναπομείναντα παιχνίδια-ρεβάνς για την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου – φάση των 16

1η αγωνιστική

Τρίτη 24/1
Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0

Τετάρτη 25/1
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-1 (70 Μπακασέτας)
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 (4 Αυγενικού, 16 Σπυρόπουλος / 3, 14 Ντάουντα)
Άρης-Ολυμπιακός (13 Μιλούνοβιτς / 81 Ανσαριφάρντ)

Πέμπτη 26/1
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)

2η αγωνιστική

Τετάρτη 25/1
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 1-0 (22 Ιωαννίδης)

Πέμπτη 26/1
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (2-0 19:30)

Τρίτη 31/1
ΟΦΗ-Ξάνθη (16:00)

Τετάρτη 1/2
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (3-0 15:00)
Ατρόμητος-Λαμία (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (17:15)
ΑΕΚ-Λεβαδειακός (1-0 19:30)

Πέμπτη 2/2
Ολυμπιακός-Άρης (19:30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ