ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: η Αστυνομία αποφασίζει την έδρα του τελικού

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: η Αστυνομία αποφασίζει την έδρα του τελικού
Λάρισα ή ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Οϋτε σήμερα προέκυψε οριστική λύση  για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, στην κοινή σύσκεψη των ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Άρη, της ΕΟΚ και της Αστυνομίας, που θα αποφασίσει τελικά ανάμεσα σε δύο γήπεδα.

Μέχρι την Δευτέρα (30/1) η Αστυνομία θα εξετάσει εάν το κλειστό της Λάρισας έχεις τις προδιαγραφές ασφαλείας για να φιλοξενήσει τον τελικό Παναθηναϊκού-Άρη στις 19/2. Αν αποφανθεί ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ θα μεταφερθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Εδώ θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι θεωρητικά την ίδια ημέρα (Κυριακή) στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθεί και το ντέρμπυ της 21ης αγωνιστικής της Superleague ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Επίσημο πρόγραμμα δεν έχει βγει, αλλά η Nova πάντα βάζει τα ντέρμπυ Κυριακή βράδυ στις 19.30. Επομένως αν δεν τροποποιηθεί το πρόγραμμα, είναι πιθανή συνύπαρξη στον ίδιο χώρο οπαδών του Παναθηναϊκού του Άρη και της ΑΕΚ (ο Ολυμπιακός δεν θα έχει επειδή είναι εκτός έδρας ματς, ουδείς όμως μπορεί να αποκλείσει μεμονωμένη παρουσία ομάδων) και το μίγμα απλά εκρηκτικό.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, με συμμετοχή της διοίκησης της Ομοσπονδίας , των διοικήσεων των φιναλίστ του κυπέλλου Παναθηναϊκού και Άρη και εκπροσώπων τoυ Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκαν τα εξής: Έγινε αποδεκτή η πρόταση των δύο σωματείων για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου της 19/2 στη Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (30/1) θα απαντήσουν επίσημα για το αν το συγκεκριμένο γήπεδο πληροί όλες τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για την ασφάλεια σε αθλητικούς χώρους και τις δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων. Σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, η εισήγηση της Αστυνομίας ήταν η διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ και αυτή έγινε αποδεκτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ