ΣΠΟΡ

Champions League Basket: οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων

Champions League Basket: οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων
Το τρόπαιο του Champions League του μπάσκετ Twitter / @@BasketballCL

Με ζόρια η κλήρωση για τις τρεις Ελληνικές ομάδες - ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ - στα play off του Basket Champions League αφού τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στους 16 θα αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Λιθουανική Juventus στον πρώτο γύρο των play off (ο πρώτος αγώνας εκτός έδρας) και εφόσον την αποκλείσει θα βρει στο δρόμο της για τα προημιτελικά την Γαλλική Μονακό. Οι Λιθουανοί πάλεψαν μέχρι τέλους με την Αβελίνο στον δ όμιλο για την 2η θέση και έχασαν στο τελευταίο παιχνίδι στην Ιταλία, ενώ η Γαλλική ομάδα είχε το καλύτερο ρεκόρ (μαζί με την Μπεσίκτας) 12-2 από τις πρώτες των ομίλων και κέρδισε 2 φορές τον Άρη.

2625949


(Οι παίκτες της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ελληνογαλλική μονομαχία και για τον 'Αρη, που θα πρέπει να αποκλείσει πρώτα τη Στρασμπούργκ (εντός ο πρώτος αγώνας), που ήταν 3η στον δ όμιλο και στη συνέχεια την πολύ γνωστή Βιλερμπάν, που αναδείχθηκε πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ με ρεκόρ 10-4 και κέρδισε επίσης 2 φορές τον Δικέφαλο.

3977680


(Φάση από το Άρης-Μονακό - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Τέλος ο ΠΑΟΚ θα έχει μια ελληνοσερβική μονομαχία στον πρώτο γύρο με την Παρτίζαν, που ήταν 3η στον όμιλο της ΑΕΚ (ο Δικέφαλος της Αθήνας κέρδισε 2 φορές) και στη συνέχεια την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη, που ήταν επίσης πρώτη στον δ όμιλο.

2632102


(Φάση από το ΠΑΟΚ-Βιλερμπάν - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

(Πηγή: You Tube / Basketball Champions League)

Η κλήρωση των play off

Γιουβέντους/ΑΕΚ-Μονακό
Άρης/Στρασμπούργκ-Βιλερμπάν
ΠΑΟΚ/Παρτίζαν-Τενερίφη

Για τον πρώτο γύρο των play off οι αναμετρήσεις θα γίνουν 7/8 Φεβρουαρίου οι πρώτοι αγώνες και 21/22 οι ρεβάνς.

champions League basket draw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ