ΣΠΟΡ

Super League: Ξάνθη και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 σε πολύ κακό ματς

Super League: Ξάνθη και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 σε πολύ κακό ματς
Έχασε κι άλλο έδαφος η ΑΕΚ του Χιμένεθ με το Χ στην Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Ισόπαλα έληξαν και τα τρία πρώτα ματς της 18ης αγωνιστικής της Super League, που βρίσκει Πανιώνιο και Ξάνθη μαζί στην 2η θέση και την ΑΕΚ να χάνει κι άλλο έδαφος. Το ματς στα Πηγάδια, που θεωρητικά είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν μακράν το χειρότερο της ημέρας. Ο Άρης κέρδισε τον ΟΦΗ στο ντέρμπυ της Football League.

Η δίκαιη αποβολή του Γκάλο μόλις στο 6ο λεπτό, καθώς σταμάτησε τον Λουσέρο, που έβγαινε μόνος τετ α τετ με τον Μπάρκα διαμόρφωσε και την εικόνα του παιχνιδιού που έγινε στα Πηγάδια στο πρώτο ημίχρονο.

4031601


(Η αποβολή του Γκάλο από τον διαιτητή Παπαδόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ)

Η Ξάνθη στο κλασσικό «σφιχτό» σχήμα της (χωρίς και τον τραυματία Γιουνές στην επίθεση και στην θέση του τον Βασιλακάκη) και η ΑΕΚ να φυλάει τα νώτα της και να προσπαθεί με παίκτη λιγότερο (έχοντας δύο καλά σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο).

4031757


(Δύο καλά σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο στο α ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ)

Η καλύτερη στιγμή του 45λεπτου έγινε από τον Τριάδη στο 38, που απέφυγε εξαιρετικά τους αμυντικούς και σούταρε από τα 5 μέτρα μέσα από την περιοχή αλλά τον Μπάρκα να τον σταματά.

4031729


(Ο Μπάρκας σταματά εντυπωσιακά τον Τριάδη (ν.7) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει κάπως την εικόνα, διαφοροποιώντας το σχηματισμό σε 4-3-2 με τον Λάζαρο δίπλα στον Πέκχαρτ, ενώ και ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σολτάνι, αλλά ευκαιρία δεν υπήρξε. Ακόμη και όταν αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία των ομάδων με την αποβολή του Τριάδη με 2η κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά στο 58.

4031851


(Ο Τριάδης πάει στα αποδυτήρια μετά την αποβολή του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Καμμία από τις δύο ομάδες δεν ρίσκαρε το παραμικρό, περιμένοντας μία μεγάλη φάση (που τελικά δεν ήρθε ποτέ μέχρι το 90, εκτός από μια αδύναμη κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 86) ακόμη και όταν μπήκαν πιο επιθετικοί παίκτες στο ματς (Ράνος και Μπακασέτας αντίστοιχα).Ιδιαίτερα η ΑΕΚ που στο 10 εναντίον 10 αρκέστηκε στο να μην χάσει (έχοντας πάντως το ελαφρυντικό της ίωσης, που χτύπησε την Ένωση πριν το ματς με το Γιόχανσον να μένει στο ξενοδοχείο και τους Πέκχαρτ, Μπακασέτα, Μεληκιώτη και τον ίδιο τον Χιμένεθ εμπύρετους).. Με τον βαθμό η Ξάνθη έφτασε τους 32 και είναι μαζί με τον Πανιώνιο στην 2η θέση της βαθμολογίας (ο Ολυμπιακός έχει 42 με ματς λιγότερο), ενώ η ΑΕΚ στους 26 (όσους και ο ΠΑΟΚ με 2 ματς λιγότερα), με τον Παναθηναϊκό να είναι στους 30.

Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη

Από ένα ημίχρονο είχαν ο Αστέρας και ο Πανιώνιος στην Τρίπολη. Στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν ένα δοκάρι (15) με το Μανιά, αρκετές ευκαιρίες και τελικά το γκολ από το εύστοχο πέναλτυ του Μάσα στο 44.

4031342


(Εύστοχος ο Μάσα από το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Αλλαγή εικόνας στο β μέρος, ακριβώς με το ξεκίνημα και την ισοφάριση του Πανιωνίου με τον Ταπόκο (μόλις είχε μπει αλλαγή), που έδωσε ώθηση στους Νεοσμυρνιώτες, αλλά και το Ντοναρούμα να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις.

4031371


(1η ισοπαλία του Πανιωνίου στην Τρίπολη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Πολλά παράπονα έχουν και οι δύο ομάδες από τον διαιτητή Κατσικογιάννη και στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και στα 2 γκολ (αν υπάρχει πέναλτυ υπέρ του Αστέρα και εάν η μπάλα έχει βγει κόρνερ και στην συνέχεια αν έχει βρει στο χέρι του παίκτη του Πανιωνίου πριν σουτάρει).

Έ«Χ»ασε την ευκαιρία ο Ηρακλής

Ο «γηραιός» που ανακοίνωσε ότι τακτοποίησε τα οφειλόμενα στον Πορτουλίδη και θα του επιστραφούν οι 3 βαθμοί, που του αφαιρέθηκαν, ήθελε τη νίκη με την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο.

4031083


(Σκόρερ και των 2 τερμάτων του αγώνα ο Ρέντζας - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Παρότι ο Ρέντζας έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τους «βυσσινί», ο Ήρα το πάλεψε και ισοφάρισε με αυτογκόλ του ίδιου παίκτη, αλλά στο β μέρος δεν απείλησε παρά μόνον στο τέλος την εστία των φιλοξενούμενων (ο Πασσάς σούταρε άουτ στο 86 μόνος με τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο). Παραμένει πάντως ζωντανός στην μάχη, έχοντας ένα ματς λιγότερο (με την Κέρκυρα εντός) και 12 βαθμούς (προς το παρόν η επίσημη βαθμολογία τον δίνει με 8). Από 13 βαθμούς έχουν Λεβαδειακός και Βέροια, που παίζουν αύριο με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, και 16 η ΑΕΛ (επίσης με ματς λιγότερο, αυτό που αναβλήθηκε με τον ΠΑΟΚ)

Η 18η αγωνιστική

Σάββατο 28/1

Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1 (43 αυτ. Ρέντζας / 18 Ρέντζας)
Αστέρας Τρ.-Πανιώνιος 1-1 (44 πεν Μάσα / 47 Ταπόκο)
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

Κυριακή 29/1

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (15.00)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (17.15)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (17.15)
Βέροια-Ολυμπιακός (19.30)

Η 19η αγωνιστική

Σάββατο 4/2

ΑΕΛ-Κέρκυρα (15.00)
Παναιτωλικός-Ατρόμητος (17.15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (19.30)

Κυριακή 5/2

ΑΕΚ-Βέροια (15.00)
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. (17.15)
Πανιώνιος-Ξάνθη (17.15)
Ολυμπιακός-Ηρακλής (19.30)

Δευτέρα 6/2

Λεβαδειακός-Πλατανιάς (19.30)

Στον Άρη το ντέρμπυ της Football League

Στο Κλεάνθης Βικελίδης έγινε το πρώτο από τα δύο ντέρμπυ κορυφής της 13ης αγωνιστικής στην Football League, ανάμεσα σε Άρη και ΟΦΗ, που κρίθηκε από γκολ του Μιλούνοβιτς στο 11 για το τελικό 1-0.

4030953


(Ο Μιλούνοβιτς (ν.16) το γκολ της νίκης του Άρη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Οι γηπεδούχοι κράτησαν το τρίποντο μέχρι τέλους, παρότι ο ΟΦΗ σκόραρε στο β μέρος, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Παντίδου νωρίτερα, ενώ και οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτυ από τον ρέφερι Αρετόπουλο.

4031134


(Οι πάικτες του ΟΦΗ διαμαρτύρονται στον Αρετόπουλο για το ακυρωθέν γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Αύριο γίνεται το 2ο ντέρμπυ ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Λαμία στη Ριζούπολη, ενώ πλέον η κατηγορία μετρά -1 ομάδα με την αποχώρηση του Πανθρακικού. Στην βαθμολογία ο Απόλλων έχει 30 β. (12 αγ.), Άρης 29 (12), Λαμία 28 (11), Αγροτικός Αστ. 22 (11) και ΟΦΗ 21 (13).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ