ΣΠΟΡ

Ιστιοπλοΐα: για το χρυσό η Καραχάλιου, βάθρο οι Μάντης-Καγιαλής

Ιστιοπλοΐα: για το χρυσό η Καραχάλιου, βάθρο οι Μάντης-Καγιαλής
Facebook / Basileia Carahaliou-Sailor

Ολοκληρώνεται ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου στην ιστιοπλοΐα στο Μαϊάμι και η Βασιλεία Καραχάλιου είναι αγκαλιά με το χρυσό μετάλλιο στα Laser Radial, ενώ οι Μάντης-Καγιαλής θα παλέψουν μέχρι τέλους στα 470, στις αυριανές κούρσες μεταλλίου.

Η Καραχάλιου κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στον αγώνα και θα μπει στην αυριανή κούρσα μεταλλίου στα Laser Radial με 16 βαθμούς διαφορά από την 2η της κατάταξης, Βελγίδα Βαν Άκερ (οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί) και είναι αγκαλιά με την πρώτη θέση.

laser radial 10th miami world cup


(Τα αποτελέσματα στις 10 ιστιοδρομίες)

Για να χάσει πλέον το χρυσό θα πρέπει η Βελγίδα να αφήσει πίσω της 9 θέσεις την Ελληνίδα πρωταθλήτρια (δηλαδή να κερδίσει και η Καραχάλιου να βγει 10η ή να μην τερματίσει), κάτι που δεν έγινε καμμία ημέρα των αγώνων. Μάλιστα στην τελευταία κούρσα η 20χρονη Βασιλεία ήταν εντυπωσιακή κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Καραχάλιου αγωνίζεται με δανεικό κατάρτι, καθώς είχε ένα ατύχημα και δανείστηκε από Αμερικανίδα συναθλήτριά της, την οποία μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook.

Οι Μάντης-Καγιαλής θα κυνηγήσουν στα 470 μια θέση στο βάθρο στην κούρσα μεταλλίου, αλλά δύσκολα την πρωτιά καθώς το Αμερικανικό πλήρωμα παίρνει τη ρεβάνς για το Ρίο.

470 miami world cup 10th race


(Τα αποτελέσματα μετά τις 10 ιστιοδρομίες)

Οι Μακνί-Χιουζ έμειναν εκτός βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Ελληνικό πλήρωμα και κατάφεραν στην 7η και 8η ιστιοδρομία να ανατρέψουν το προβάδισμα των Ολυμπιονικών μας, που είχαν μια 11η και μια 10η θέση.

Έτσι αύριο θα μπουν στην κούρσα μεταλλίου με διαφορά 8 βαθμών ποινής και τους αρκεί να έχουν απόσταση 3 θέσεων από τους Μάντη-Καγιαλή για να κρατήσουν το Χρυσό (οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί). Οι Ισοαζάκι-Τακαγιανάκι από την Ιαπωνία είναι πάντως σε απόσταση 4 βαθμών και απειλούν να κλέψουν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ υπάρχει μια σχετική διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ